Multumiti de pietele Timisoarei? SC Piete le-a primit in concesiune pe inca 7 ani

De A. Strugariu
Reactualizat la:
3Comentarii
Multumiti de pietele Timisoarei? SC Piete le-a primit in concesiune pe inca 7 ani
Chiar dacă se declară nemulţumit de modul în care arată pieţele agroalimentare ale Timişoarei, primarul Nicolae Robu crede că s-a înregistrat un progres, aşa că a propus ca acestea să fie concesionate, pentru încă 7 ani şi jumătate, către SC Pieţe SA. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat, marţi, în consiliul local. Alternativa ar fi fost privatizarea pieţelor, spune Robu. Vedeţi în continuare ce pieţe vor intra în reparaţii în 2014.

Proiectul de hotărâre aprobat marţi prevede prelungirea contractului de concesiune încheiat în 1999 între Consiliul Local Timişoara şi SC Pieţe SA. Societatea care are ca acţionar unic consiliul local are în administrare pieţele de 15 ani, iar acum s-a aprobat prelungirea contractului, printr-un act adiţional, cu încă 7 ani şi 6 luni, din mai 2014 până în noiembrie 2021. Reprezentanţii municipalităţii au concluzionat că SC Pieţe şi-a îndeplinit în totalitate obligaţiile contractuale, chiar dacă primarul Nicolae Robu se declară nemulţumit de modul în care arată pieţele urbei. Edilul crede însă că sunt unele îmbunătăţiri faţă de cum funcţionau în trecut, mai ales, spune el, de când a apărut Poliţia Pieţelor. Vorbim despre un nou birou înfiinţat în cadrul Poliţiei Locale în octombrie anul trecut. În plus, afirmă Robu, societatea face profit şi are potenţial.

„Eu nu sunt mulţumit de cum arată pieţele Timişoarei la ora actuală, dar societatea Pieţe SA are profit. Ăsta este un lucru important. Profitul trebuie să fie şi mai mare pentru că există potenţial. Nu cred că este potrivit să ajungem să privatizăm pieţele Timişoarei. Dacă lucrurile vor continua pe trendul ascendent pe care l-am imprimat – oricine poate observa că lucrurile merg mult mai bine, mai ales de când s-a înfiinţat şi Poliţia Pieţelor – vom putea, din veniturile societăţii, să punem la punct pieţele, inclusiv să facem investiţii interesante. Noi trebuie să încercăm să privatizăm ceea ce nu merge bine şi ceea ce simţim că nu putem face să meargă bine”, a declarat primarul în plenul CLT.

Aleşii locali au reclamat diverse probleme, de exemplu faptul că există, de 3 ani, o hotărâre de consiliu local care prevede ca în pieţe să existe spaţii destinate exclusiv producătorilor agricoli, dar hotărârea nu este respectată. Plângerea a venit din partea consilierului democrat-liberal Ştefan Sandu, care a şi anunţat că aleşii PDL se vor abţine la vot. Un alt consilier, Bogdan Herzog, a afirmat că în opinia sa  se încasează prea puţin de pe urma pieţelor, ba chiar a propus schimbări la nivel de management.

Oricum, proiectul a fost aprobat în cele din urmă.

Ce planuri sunt pentru 2014? Reprezentanţii SC Pieţe SA spun că anul acesta se vor face lucrări de reparaţii în câteva pieţe, nu neapărat investiţii majore, motivând că sunt în continuare probleme cu terenurile pe care sunt amplasate.

„Se doreşte o continuare a investiţiilor şi a reparaţiilor. În mod special vom merge pe reparaţii în anul 2014. Bineînţeles că există bani şi de investiţii, dar ca de obicei în cazul multor pieţe nu este rezolvată problema terenurilor. Anul trecut s-a pus problema rezolvării pieţei din zona Soarelui. Există un mic proiect, dar nu s-a mers mai departe cu proiectul pentru că nu s-a rezolvat problema terenului, care trebuie să treacă din proprietatea statului în proprietatea Primăriei Timişoara şi apoi în concesiunea societăţii de Pieţe, ca să putem să realizăm acest obiectiv. În ultimii ani s-a făcut o reparaţie capitală la Piaţa Badea Cârţan, am mers pe reparaţii pe Piaţa Doina şi am neglijat un pic, din punct de vedere al reparaţiilor, celelalte pieţe. În 2014 vom merge pe reparaţii masive în Piaţa Dacia, în piaţa din Lipovei şi poate în cea din Bălcescu. Nu e rezolvată situaţia terenului în Bălcescu, dar măcar nişte reparaţii minime ar trebui făcute. Sunt pieţe pe terenuri revendicate sau retrocedate, cum e cazul în Bălcescu”, a declarat, pentru www.tion.ro, directorul SC Pieţe, Victor Ştefan.

 

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor