Moartea, mai ieftina la Timisoara: scad tarifele pentru locurile de veci si serviciile funerare

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
4Comentarii
Moartea, mai ieftina la Timisoara: scad tarifele pentru locurile de veci si serviciile funerare
© TION: Moartea, mai ieftina la Timisoara: scad tarifele pentru locurile de veci si serviciile funerare
TVA-ul ieftinește moartea la Timișoara. Scad tarifele înhumărilor și ale locurilor de veci, după reactualizarea cotei TVA 20%. Consilierii locali vor aproba noile prețuri pentru înmormântări în următoarea ședință.

Firmele contractate de Primăria Timișoara pentru administrarea cimitirelor ce aparțin municipalității vor opera tarife mai mici începând din acest an. Prețurile vor crește întâi, prin indexarea cu inflația, apoi vor scădea datorită TVA.

„Se impune modificarea tarifelor pentru serviciile funerare practicate în cimitirele aparținând primăriei, prin indexarea cu rata inflației stabilită pentru anul 2015, adică 2,04%. De asemenea, se impune majorarea tarifelor permiselor de lucru și a concesiunii locurilor de veci cu același procent de 2,04%, care ne-a fost comunicat de către Institutul Național de Statistică – Direcția Regională de Statistică Timiș”, se arată în referatul ce însoțește proiectul de hotărâre.

După ce sunt majorate tarifele prin indexarea cu rata inflației, vor fi scăzute cu 4%, prin reactualizarea cotei TVA.

„Conform legii privind Codul Fiscal, cota standard de 20% se aplică asupra bazei de impozitare pentru operațiuni impozabile începând cu 1 ianuarie 2016. Astfel, se impune reactualizarea tarifelor cu cota de TVA 20% pentru serviciile funerare, permise de lucru și concesiuni locuri de veci, practicate în cimitirele aparținând Primăriei Timișoara”, se mai arată în referat.

Astfel, concesionarea unui loc de veci pe 7 ani a ajuns de la 97,4 lei la 96,2 lei. Concesionarea unei casete urnă pe 45 de ani a ajuns de la 367 lei la 362,4 lei, în timp ce concesionarea unui loc de veci pentru copil este, pe 7 ani, 48,1 lei de la 48,7 lei.

La săparea unei gropi pentru înhumarea unui adult se va plăti 217,7 lei faţă de 220,5, cât a fost până acum, pentru groapa de înhumare a copiilor până în 14 ani tariful va fi de 110,8 lei faţă de 112,2 lei, înhumarea unui adult va costa 190,2 lei, tarif mărit de la 192,6 lei, iar cea a unui copil – 96 lei faţă de 97,2 lei.

Serviciile funerare, de curăţenie, lucrărilor şi bunurilor necesare realizării serviciilor funerare în cimitirele aparţinând Primăriei Municipiului Timişoara au fost concesionate prin licitaţie publică societăților S.C. DenisAlex, pe o perioadă de 5 ani – Cimitirul Calea Lipovei şi Cimitirul Stuparilor, pe o perioadă de 3 ani – Cimitirul Calea Şagului, S.C. GOD Company, pe o perioadă de 3 ani – Cimitirul Rusu Şirianu şi S.C. ADHMatkons, pe o perioadă de 3 ani – Cimitirul Calea Buziaşului.

Lista cu toate tarifele poate fi consultată în atașamentul materialului.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor