Mitul androginului intr-o premiera de dans contemporan

De S.P
Mitul androginului intr-o premiera de dans contemporan
© TION - Mitul androginului intr-o premiera de dans contemporan
„2-1 = zero” : un spectacol de dans contemporan care aduce în festivalul Street Delivery mitul mereu fascinant al androginului. Produs de Unfold Motion împreună cu Electric Theatre, spectacolul coregrafei Lavinia Urcan va fi interpretat, în premieră, de dansatorii Andreea Farcaș, Sergiu Mihalic, Alexandru Pîntea și Alina Ștefan, pe muzica lui Octavian Horvath, duminică,pe Bulevardul C.D. Loga.

„Androginul, un stereotip râvnit, nu reprezintă o simplă împlinire în cadrul unei relații interumane, ci are scopul de a reflecta întreaga armonie universală. Această căutare, dorința promovată la rang de nevoie, provine din căutarea auto-cunoașterii sinelui personal. Cunoașterea se petrece prin observație, nu există obiect,situație, ființă care nu să fie trecut prin prisma sistemului de valori personale, situație din care obiectivitatea reiese nulă. Așa cum universul se reflectă pe sine, omul, făcând parte din el prin simpla existență, nu poate proceda diferit. Din cele mai vechi timpuri, omul a reflectat asupra universului, apoi implicit, asupra lui ca parte din univers. Deci, prin extensie, omul tot ce va vedea și experimenta din partea universului său va fi o reflexie a propriului sine uman.
Lipsa creează impresia de goliciune, pe care androginul o va completa aproape utopic. Dar androginul este un personaj mitic, o matrice a idealului absolut din care individul uman se vrea creat. De aici rezultă inutilitatea căutării unei “jumătăți” în echivalentul ei grosier, carnal. Mitul perfecțiunii, binelui, frumosului și adevărului”, dezvăluie artiștii.

Spectacolul va avea loc duminică, 14 iunie, de la ora 18.30.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !