Miting de protest impotriva firmelor de asigurari la Timisoara

De M. Horescu
1Comentariu
Service auto
Service auto
Sunt obligaţi să ne repare maşinile cu piese proaste, dar ieftine, pentru ca apoi să-şi obţină banii doar prin tribunale. Asta le reproşează firmelor de asigurări societăţile de service auto din toată ţara, care vor protesta, marţi, la Timişoara, denunţând lipsa de reacţie a autorităţilor faţă de practicile abuzive ale asiguratorilor, spun iniţiatorii acţiunii.

Trei sferturi din şoferii din România circulă liniştiţi cu poliţa de asigurare în bordul maşinii, fără să ştie că nu-i decât o hârtie fără valoare. Cel puţin aşa afirmă mecanicii auto grupaţi în Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente – ASSAI, care vor organiza marţi, 19 aprilie, un miting de protest.

„Multe firme de asigurări ne forţează să folosim piese auto de calitate proastă, neagreate de către producatorii auto, singurul motiv fiind că au preţul cel mai scăzut. Nu le pasă că se poate pune astfel în pericol viaţa şoferilor, pasagerilor sau a altor participanţi în trafic. Totul se face pentru creşterea profitului, obţinut, în plus şi pe baza refuzurilor nejustificate de plată a despăgubirilor datorate conform poliţelor de asigurare”, se plânge Cristian Muntean, preşedintele ASSI.

Chiar dacă acuzele lui Muntean au şi o ţintă precisă, chiar asiguratorul nr. 1 din Romania, nemulţumirile mecanicilor auto vizează şi alte companii de profil. Asta chiar dacă mai sunt, recunosc viitorii protestatari, şi asiguraratori care joacă cinstit. Aceştia însă, sunt de părere reprezentanţii ASSAI, au prime de asigurări la tarife mari, tocmai pentru a fi în măsură să achite despăgubirile, astfel încât oferta lor nu prea face cu ochiul şoferilor.

Vina cea mai mare, însă, spun cei de la ASSAI, îi aparţine Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), cea care, cu toate că ar trebui să fie arbitrul acestui segment economic, asistă pasiv la practicile firmelor de asigurări.

„Numarul reclamaţiilor înregistrate la CSA, instituţia care se pretinde a fi “apăratorul drepturilor asiguraţilor”, a crescut cu peste 30% doar în ultimul an, fără ca nicio societate de asigurări să fi fost sancţionată şi descurajată”, a mai arătat preşedintele ASSAI.

Protestatarii vor picheta marţi dimineaţă reprezentanţa timişoreană a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor de pe strada Patriarh Miron Cristea nr. 13, pentru a continua apoi mitingul în faţa sediului sucursalei Timiş a societăţii de asigurari de care sunt în principal nemulţumiţi, de pe strada General Henri Berthelot.    

M. Horescu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor