Miting de multumire al sirienilor in fata Consulatului Germaniei din Timisoara

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
35Comentarii
Sirienii din Timişoara au ieşit în stradă, vineri după-amiază, în faţa Consulatului Germaniei din oraș. Nu pentru a protesta, ci pentru a mulţumi. Zeci de sirieni din Timişoara au participat la un miting de mulţumire în faţa reprezentanţei diplomatice a Germaniei în urbea de pe Bega. Aproximativ 40 de sirieni s-au adunat în faţa Consulatului Germaniei din Timişoara.

Sirienii au purtat pancarte pe care scrie „Mulțumim Germania! Mulţumim Angela Merkel!”, „Sirienii nu vor rămâne datori celor care i-au ajutat” şi alte mesaje.

Mitingul este organizat de Liga Siria Liberă din Timișoara și are scopul de a mulțumi pentru atitudinea germanilor în raport cu refugiații din Siria. Sirienii vor să transmită, prin intermediul consulului, reprezentantul guvernului german la Timișoara, mesajul lor de mulțumire.

La Timişoara se strâng şi ajutoare pentru refugiați, care urmează să fie duse la granița dintre Serbia și Ungaria și împărțite celor aflați în tranzit.

Al Masslmeh Ziad, membru al comitetului de conducere al Ligii Siria Liberă, a intrat în sediul consulatului pentru a-i oferi consulului o diplomă de mulţumire pentru ospitalitatea de care dă dovadă Germania în ceea ce priveşte criza refugiaţilor.

„Mitingul este în semn de mulțumire față de atitudinea guvernului german către refugiați în general și refugiații sirieni și amabilitatea prin care a primit și încă mai primește imigranți sirieni pe teritoriul Germaniei. Am transmis acest mesaj către reprezentantul guvernului german, care a fost solidar cu problema refugiaților sirieni și drama pe care o trăiește poporul sirian din cauza a ceea ce s-a întâmplat în Siria din partea dictatorului Bashar al-Assad”, a declarat Al Masslmeh Ziad.

Acesta a mai spus că membri ai Ligii Siria Liberă se vor oferi voluntari pentru a ajuta autoritățile în a-i primi pe refugiații sirieni care vor ajunge la Timișoara.

„Suntem disponibili să pregătim voluntari care să-i asiste la ajutorarea refugiaților. (…) Cred că Timișoara va primi, în mod sigur, cel mai mare umăr de refugiați. Situația este foarte dramatică (n.r. – în Ungaria). Situația este ieșită din control. Oameni și copii care trăiesc drama setei, drama foamei, este ceva de nedescris. Noi ne pregătim să adunăm ajutoare pentru a le trimite acolo, apă, mâncare neperisabilă, șervețele, haine, pampers pentru copii și așa mai departe”, a mai anunțat Al Masslmeh Ziad, care a ținut să precizeze că inclusiv membri ai familiei sale din Siria se află printre refugiați.

UPDATE. Membră a comunităţii siriene: Şi noi suntem oameni. Şi noi dorim înţelegere

„Am fost foarte mulțumiţi de cum ne-a primit reprezentantul Germaniei, a fost de acord să transmitem mesajul de mulţumire şi recunoştinţă. Noi suntem foarte recunoscători pentru tot ceea ce a oferit Germania şi pentru primirea refugiaţilor. Dar înţelegerea unei probleme nu înseamnă şi rezolvarea ei. Noi dorim să şi rezolvăm de la rădăcină. Putem primi refugiaţi, putem înţelege rezultatele războiului, dar dacă nu vom rezolva problema, oamenii vor continua să moară, să fugă din ţara lor, de moarte, de terorişti. Am auzit multe ştiri care spuneau – musulmanii sau sirienii care ajung în Europa sunt soldaţi, nu refugiaţi. Nu! Ei sunt oameni care au fugit de moarte. Imaginaţi-vă că sunteţi la război şi sunteţi sub mila unui regim psihopat şi vă duceţi în altă parte şi imaginaţi-vă să fiţi umiliţi şi acolo, să fiţi consideraţi terorişti, soldaţi, oameni care vor să strice, să omoare. Şi noi suntem oameni. Şi noi dorim înţelegere”, spune Oana Juma, membră a comunităţii siriene, studentă la medicină și voluntar în ajutorarea refugiaţilor.35Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor