Mircea Sandu s-a tinut de cuvat: Marian Iancu, declarat persona non-grata

De M. Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Marian Iancu
Marian Iancu
Disputa verbală violentă dintre preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, şi patronul celor de la FC Politehnica Timişoara, Marian Iancu, a atins vineri, 8 iulie, apogeul: şeful alb-violeţilor a fost declarat indezirabil în fotbalul românesc!

Deja celebrul Comitet Executiv al FRF a aprobat, cu 10 voturi pentru și două împotrivă, solicitarea lui Mircea Sandu, de a propune Adunării Generale a FRF declararea ca persona non grata a lui Marian Iancu.

Decizia federalilor a fost motivată de „prejudiciile de imagine aduse Federaţiei Române de Fotbal şi fotbalului românesc prin declaraţiile date mass-media, de natură a aduce atingere onoarei şi reputaţiei mai multor oficiali”, anunţă FRF. Cadrul legal pe care s-a făcut această solicitare este reglementat de art.28 din Regulamentul de aplicare a Statutului FRF care spune că „la propunerea Comitetului Executiv, Adunarea Generală a FRF poate hotărî, cu efect imediat și consecințele prevăzute în Regulamentul disciplinar, declararea unui oficial “persona non grata” – persoană neagreată în structurile fotbalului – în situația în care acesta încalcă grav statutul și regulamentele FRF sau, prin comportamentul său ofensator, faptele și acțiunile întreprinse aduc atingere imaginii și prestigiului Federației Române de Fotbal, fotbalului românesc în general.”, plus dispoziţiile art. 55 alin. 2 lit. j din Statutul FRF cu privire la sancţiunile aplicabile persoanelor fizice.

Decizia Comitetului Executiv a mai fost motivată de „declaraţiile de natură a aduce prejudicii de imagine Federaţiei Române de Fotbal şi fotbalului românesc sunt numeroase, iar sancţiunile discplinare pronunţate împotriva domnului Marian IANCU nu au avut efectul de a-l determina pe acesta să înceteze declaraţiile jignitoare şi calomnioase la adresa oficialilor, arbitrilor şi chiar a antrenorilor şi jucătorilor”, se mai spune în nota de fundamentare a hotărârii. Decizia luată vineri urmează să fie supusă votului Adunării Generale a FRF.

 Iancu îl ia din nou la ţintă pe Sandu

Desigur, reacţia lui Marian Iancu nu a întârziat să apară. A fost una destul de colorată şi îl vizează pe cine altcineva decât pe Mircea Sandu. „Persona non-grata în fotbalul românesc este cel care nu îl regulează pe Mircea Sandu. Este un cuvânt decent, iar cei care se gândesc la lucruri necurate e treaba lor. Nu pot să-i vorbesc altfel lui Mircea Sandu. Persona non-grata în fotbalul românesc este cel care îl mângâie pe ceafă, din spate, pe Mircea Sandu. De acum începe! Nu pot să mă facă persona non-grata de două ori, nu au cum. Mă duc şi stau pe un scaun acolo, ce au să îmi facă”, a spus Marian Iancu la postul de televiziune gsptv.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor