Ministrul de Interne cere vigilenta maxima prefectilor

De Valentin Rusu
3Comentarii
Ministrul de Interne cere vigilenta maxima prefectilor
Radu Stroe, ministrul de Interne al României, a avut marţi, de dimineaţă, o videoconferinţă cu prefecţii, în care le-a cerut acestora atenţie sporită la protecţia cetăţeanului şi vigilenţă maximă în ceea ce priveşte ordinea publică.

„E necesar să pregătim structurile noastre MAI pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei cetăţeanului. Doresc să cer prefecţilor instituirea unui program prin care să se asigure o permanentă supraveghere a ordinii publice în mediul urban şi rural. Cer Poliţiei Rutiere maximul de implicare şi vigilenţă. Maximum de atenţie, de severitate şi de sprijin cetăţenilor în cazul în care apar evenimente din cauza ninsorilor. Trebuie să se acţioneze permanent, fără niciun fel de menajamente”, le-a transmis Stroe prefecţilor.

Secretarul de stat Florea Oprea a ceut şefilor din poliţie şi alte strucuturi urmărirea cu multă atenţie a modului în care societăţile de pază îşi urmează atribuţiile. „În această perioadă foarte mulţi cetăţeni vor pleca de la domicilii. Să-i identificăm şi să-i prindem pe cei care, în dispreţul legii, au disponibilitate de a o încălca. Să nu mai lăsăm cheia sub uşă, să nu mai lăsăm bileţel în uşă – sunt plecat. Să supraveghem mult mai atent traficul rutier”, a spus Oprea.

Mai mult, s-a cerut ca prefectul şi subprefectul să fie la comandă, permanent. „Avem plan de măsuri pe perioada de iarnă legat de ordinea şi siguranţa publică şi planuri de măsuri pe situaţii de urgenţă. Amândouă au fost discutate şi aprobate în colegiul prefectural, iar toate instituţiile cu sarcini în direcţia asta ştiu ce au de făcut”, spune prefectul de Timiş Eugen Dogariu.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor