Mii de copii inscrisi in clasa pregatitoare, in Timis, in prima etapa. Scolile unde au fost depuse cele mai multe cereri

De Adrian Panduru
Mii de copii inscrisi in clasa pregatitoare, in Timis, in prima etapa. Scolile unde au fost depuse cele mai multe cereri
S-a finalizat prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare. În Timiș au fost admise aproape 4.500 de cereri de înscriere în clasa zero pentru copiii din circumscripție, plus alte peste 350 de cereri unde s-a bifat opțiunea de revenire în unitatea de învățământ. Cea mai mare „bătaie” a fost pe locurile disponibile la Școala nr. 30 sau la Grigore Moisil. Începe cea de-a doua etapă de înscriere.

Conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, în prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare au fost aprobate și considerate valide 4.431 de cereri pentru copiii din circumscripție (n.r. – cei care au domiciliul pe străzile arondate respectivelor școli). Acesta reprezintă numărul de cereri admise în faza I de înscriere. La numărul acesta se adaugă, în această fază, 362 de cereri unde s-a bifat revenirea, acestea fiind neadmise în altă unitate de învățământ. Totodată, sunt considerate valide și 919 cereri pentru copii din altă unitate decât cea de circumscripție. Pentru copiii care se află în circumscripție și au prioritate la înscriere (dacă școala folosește acest principiu pentru clasa zero) sunt disponibile 4.793 de locuri în Timiș, din care majoritatea au fost ocupate într-o primă etapă.

La nivelul județului Timiș au fost aprobate 282 de clase pregătitoare, cu o capacitate de 7.021 de locuri. De asemenea, pentru cea de-a doua etapă de înscriere sunt disponibile 2.228 locuri libere pentru copii fin altă unitate decât cea de circumscripție.

La Școala nr. 30 din Timișoara a fost aprobat un număr de 10 clase pregătitoare (o clasă are 25 de copii), 250 de locuri, iar în prima etapă au fost admise 233 de solicitări de înscriere în clasa zero. Școala nr. 24 din Timișoara are 200 de locuri pentru a primi copiii în calsa zero (opt clase), dar 186 au fost ocupate deja, în prima etapă. La Școala nr. 19 sunt disponibile în acest an 175 de locuri (7 clase) în clasa pregătitoare, din care 145 s-au ocupat deja în prima etapă. La Liceul Grigore Moisil au fost aprobate șase clase, iar 144 de locuri au fost deja ocupate în prima etapă. La Colegiul Național Bănățean au fost ocupate în prima etapă 121 de locuri din cele cinci clase disponibile.

A doua etapă de înscriere în clasa zero are loc în perioada 24 – 30 martie

Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă. Unităţile de învăţământ sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere. În 6 aprilie are loc afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare a listei copiilor înscrişi după a doua etapă.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !