Membri noi in Consiliul Local Timisoara: un detectiv particular si un pompier

De A. Strugariu
2Comentarii
Petrica Folica
Petrica Folica
Petrică Folică şi Florian Stoian vor ajunge consilieri locali în Timişoara, din partea PP-DD, după ce doi dintre reprezentanţii acestei formaţiuni politice s-au stins recent din viaţă. Este vorba despre Mircea Purceld şi Vasile Caprea. Folică este în prezent detectiv particular, iar Stoian a lucrat ca ofiţer la pompieri, spun reprezentanţii PP-DD Timiş.

„Într-o perioadă foarte scurtă de timp, de nici două săptămâni, Organizaţia Judeţeană Timiş a Partidului Poporului – Dan Diaconescu a pierdut doi colegi şi prieteni, amândoi consilieri locali, pe dl Mircea Purceld şi pe dl Vasile Caprea. Activitatea de partid trebuie să continue însă, aşa că ieri am anunţat conducerea naţională a PP-DD că locurile rămase vacante în Consiliul Local al Municipiului Timişoara vor fi ocupate de domnii Petrică Folică şi Florian Stoian”, a anunţat, vineri, deputatul Adrian Diaconu, preşedintele PP-DD Timiş.

Liderul organizaţiei a ţinut să precizeze şi că PP-DD nu are niciun acord cu alt grup politic. „Nu avem niciun fel de acord cu niciun grup politic din Consiliul Local Timişoara, nu suntem pe cartea de identitate şi nici pe CF-ul nimănui, vom vota în continuare în interesul cetăţeanului”, a adăugat Diaconu.

Cei doi reprezentanţi ai PP-DD care urmează să fie validaţi ca şi consilieri locali şi-au stabilit deja priorităţile. Spun că vor urmări modul în care este cheltuit banul public de către Primăria Timişoara şi calitatea lucrărilor realizate în oraş. Asta, cu atât mai mult cu cât unul dintre viitorii consilieri municipali lucrează în prezent ca şi detectiv particular.

Petrică Folică (44 de ani), vicepreşedinte al PP-DD Timişoara, s-a născut în Alexandria, judeţul Teleorman, este licenţiat în Ştiinţe juridice şi a urmat studii postuniversitare de Management competitiv, resurse umane, financiare şi marketing. A coordonat activitatea unei companii multinaţionale din judeţul Timiş, iar acum este detectiv particular, spun reprezentanţii PP-DD Timiş.

„Nu am fost membru PCR şi nici în alte partide politice şi nu am nicio obligaţie faţă de niciun grup de interese. Voi acţiona, în cadru legal, pentru atragerea locală de investitori şi absorbţia de fonduri europene pentru dezvoltare regională, pentru a crea locuri de muncă şi bunăstare în plan local. Voi avea întâlniri periodice cu reprezentanţii societăţii civile, pentru a le cunoaşte doleanţele şi voi dezbate împreună cu ei modul în care vor fi soluţionate problemele”, a declarat Folică.

Florian Stoian (62 de ani), vicepreşedinte al PP-DD Timişoara şi al PP-DD Timiş, s-a născut la Paniova, judeţul Timiş, a absolvit Şcoala Superioară de Ofiţeri Activi din Sibiu şi a activat ca ofiţer de pompieri până la pensionare, spun reprezentanţii PP-DD Timiş.

PP-DD a obţinut trei mandate în Consiliul Local Timişoara în urma alegerilor locale, cel de-al treilea ales al partidului fiind Lucian Taropa. Folică şi Stoian erau situaţi pe poziţiile a V-a şi a VI-a pe lista de candidaţi a PP-DD, dar Biroul Executiv Municipal i-a retras sprijinul politic lui Horia Pintea, care se afla pe locul IV pe aceeaşi listă.

Chiar dacă au doar trei aleşi, cei de la PP-DD spun că se vor opune proiectelor pe care le vor considera defavorabile pentru contribuabilii timişoreni, ba chiar că în cazul în care majoritatea adopta decizii contrare intereselor publice se vor adresa instituţiilor abilitate.

Reprezentanţii PP-DD vor depune jurământul în următoarea şedinţă a Consiliului Local Timişoara, din 3 septembrie.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor