Mediul universitar timisorean va putea influenta politicile publice la cel mai inalt nivel

De Marcel Hoster
Mediul universitar timisorean va putea influenta politicile publice la cel mai inalt nivel
© TION: Mediul universitar timisorean va putea influenta politicile publice la cel mai inalt nivel
Universitatea de Vest Timişoara, alături de celelalte patru instituţii parte a Consorţiului Universitaria, va avea posibilitatea să influenţeze politicile publice din domeniul universitar. Asta după ce asociaţia s-a alăturat Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României. Este vorba de o organizaţie care reprezintă interesele a câtorva dintre cele mai puternice sindicate, organizații non-guvernamentale sau asociaţii patronale, după cum anunţă reprezentanţii Coaliţiei.

Consorţiul Universitaria a traversat joi seara o premieră. Mai precis, prin persoana rectorului Universităţii de Vest Timişoara, Marilen Pirtea, a semnat primul protocol de colaborare al asociaţiei principalelor universităţi româneşti.

„Este primul acord semnat de noi în calitate de Consorţiu. Noi reprezentăm cele mai importante universităţi din România, avem 35% din masteranzii şi 30% din doctoranzii din mediul universitar. Alături de UVT mai fac parte Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, Universitatea din Iaşi, Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti şi Universitatea din Bucureşti”, a declarat Marilen Pirtea,

„Consorţiul Universitaria reprezintă pentru Coaliţia Naţională pentru Reformarea României, un pilon important. Organizaţia noastră include toate sindicatele, patronatele, Camera de Comerţ şi Industrie a României, ONG-uri, Asociaţia Muunicipiilor, Uniunea Consiliilor Judeţene. Noi am reuşit pentru prima dată să determinăm realizarea politicilor publice de jos în sus. Primul scop al nostru a fost schimbarea legislaţiei pe fonduri structurale. Ne-am bătut pentru universităţi. Am determinat guvernul să stabilească un procent de maxim 2% din cofinanţare să fie solicitat pentru proiectele europene realizate de universităţi, în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor structurale. Dar am reuşit să modificăm legislaţia în sensul sancţionării funcţionarilor care nu respectă legea. Coaliţia a schimbat modul în care se iau deciziile la nivel superior. Era extrem de important ca să fie în Coaliţie şi Consorţiul Universitaria. Am decis să cerem 1% din PIB pentru cercetare, respectiv 4,5% din PIB pentru învăţământ. Cercetarea poate aduce bani României!”, a declarat Alex Cumpănaşu, preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Reformarea României.

Ca şi „cadou” pentru noul partener, unul dintre posturile de vicepreşedinţi ai Coaliţiei va fi acordat Consorţiului Universitaria.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !