Medicii timisoreni exceleaza peste hotare – reconstructie de limba si de mandibula la pacienti afectati de cancer

De Valentin Rusu
Medicii timisoreni exceleaza peste hotare – reconstructie de limba si de mandibula la pacienti afectati de cancer
Prof. dr. Mihai Ionac şi conf dr. Lucian Jiga de la Universitatea de Medicină Victor Babeş din Timişoara au fost numiţi „Visiting professor” ai Universităţii de Ştiinţe Medicale din Poznan, Polonia. Această universitate, cu o tradiție de peste 90 de ani, este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai puternice centre de educaţie şi cercetare medicală din Polonia.

Medici timişoreni contribuie la înfiinţarea unui centru de microchirurgie reconstructivă într-una din cele mai importante universităţi poloneze. Titlul academic de Visiting profesor stabileşte o relaţie cu durata de un an între cadrul didactic şi universitatea gazdă. Astfel, ciclul de vizite a celor doi medici din Timişoara la Poznan a inceput in 28 octombrie cu o sesiune de patru conferinţe, având ca temă aplicaţiile clinice şi experimentale ale microchirurgiei reconstructive. Dr. Ionac si dr. Jiga au efectuat demonstrativ două operaţii microchirurgicale, realizând o reconstrucţie de limbă la un pacient afectat de cancer în acea zonă, respectiv o reconstrucţie de mandibulă şi de mucoasă a cavităţii orale, la un alt pacient cu cancer de mandibulă.

Operaţiile s-au desfăşurat în condiţii excelente, cu succes deplin. Colaborarea academică dintre cei doi medici timişoreni şi Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială a Universităţii din Poznan survine în urma absolvirii de către medicii polonezi a mai multor cursuri de instruire în microchirurgie desfăşurate la Centrul de Microchirurgie Experimentală Pius Brânzeu.

„Vrem să vă mulţumim pentru tot. În Timişoara ne-aţi convins că putem să facem microchirurgie, acum însă ne-aţi deschis aripile. Mulţumim pentru ajutor şi pentru sfaturi, mulţumită vouă vom intra într-o eră nouă a chirurgiei. În aceste zile am învăţat enorm. Avem atât de multe de făcut de acum încolo şi suntem fericiţi. Sperăm să ne revedem cât mai curând” sunt cuvintele doctorului Bartosz Mankovski, unul dintre membrii echipei de chirurgi polonezi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor