Medicii de familie din Timis vor consulta in continuare pacientii, cu sau fara card de sanatate la purtator

De Valentin Rusu
Medicii de familie din Timis vor consulta in continuare pacientii, cu sau fara card de sanatate la purtator
© TION - Medicii de familie din Timis vor consulta in continuare pacientii, cu sau fara card de sanatate la purtator
Cardurile de sănătate care au rămas de distribuit către asiguraţi, cele care s-au întors la casele de sănătate, deoarece asiguraţii nu au fost găsiţi acasă de reprezentanţii poştei, rămân tot în… suspans… Medicii de familie au refuzat să distribuie cardurile de sănătate către pacienţi, deşi li s-a propus acest lucru de către reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. În Timiş însă pacienţii pot sta liniştiţi – vor fi trataţi de medicii de familie, chiar dacă nu au primit încă acest card.


Nu toţi asiguraţii au fost găsiţi acasă, şi, prin urmare, unele carduri de sănătate s-au întors la casele de asigurări. Numai în Timiş sunt aproape 50.000 de carduri de sănătate care trebuie redistribuite, iar la nivel naţional sunt aproximativ un milion. Deocamdată nu s-a stabilit cine va distribui aceste carduri, din moment ce medicii de familie au refuzat acest lucru.

Aceste carduri vor intra în vigoare la 1 februarie 2015. Dar pacienţii din Timiş nu au de ce să se îngrijoreze – vor fi trataţi şi fără card de medici.

„Mesajul către pacienți este că noi îi consultăm ca și până acum, cu sau fără card primit. Îi rugăm să aștepte pe cei care au primit carduri, dar care nu au probleme medicale, până se limpezesc lucrurile”, transmite Claudia Iftode, președintele Societății de Medicina Familiei Timiş.

Reprezentanţii medicilor de familie din Timiş spun că medicii nu distribuie carduri. Aceştia spun că ei consultă pacienții, iar distribuirea afectează actul medical.

„Există un contract între CNAS și Poșta Română, deci distribuirea cardurilor nu intră în atribuțiile noastre de medic și nici în contractul nostru de furnizori de servicii medicale. Suntem de acord să activăm cardurile ca orice furnizor de servicii medicale, ne-am cumpărat cititoare majoritatea dintre noi”, mai spune Claudia Iftode.

Articole pe aceeași temă:

Aproape 50.000 de carduri de sanatate nu au ajuns la asiguratii din Timis

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor