Marșul pentru Viață se va opri și la catedrală. Arhiepiscopia Timișoarei: Tot mai multe femei refuză să mai fie mame

De Adrian Panduru
48Comentarii
Marșul pentru Viață se va opri și la catedrală. Arhiepiscopia Timișoarei: Tot mai multe femei refuză să mai fie mame
© Tion: Marșul pentru Viață se va opri și la catedrală. Arhiepiscopia Timișoarei: Tot mai multe femei refuză să mai fie mame
Marșul pentru Viață pornește sâmbătă, de la ora 12, din Parcul Carmen Sylva din Timișoara, și se va opri la ora 13 în fața Catedralei Mitropolitane din urbe.

Marșul pentru Viață va avea loc la Timișoara sâmbătă, 23 martie, începând cu ora 12, cu plecare din Parcul Carmen Sylva, din fața Bisericii „Sf. Maria Regina Păcii”, cu oprire la Catedrala Mitropolitană, punctul final fiind la Prefectura Județului Timiș.

Din fața Catedralei procesiunea va continua pe traseul Primărie – Consiliul Județean, unde se va finaliza prin mai multe luări de cuvânt din partea organizatorilor și participanților la Marș. Anul acesta, la inițiativa mitropolitului Banatului, ÎPS Ioan, și în orașul Sânnicolau Mare se va desfășura o manifestare similară.

„Apărarea vieții intrauterine prin intermediul Marșului pentru Viață, Timișoara 2019, este o reafirmare a strălucirii luminii lui Hristos în pântecele mamei însărcinate. Marșul va fi mai mult o manifestare de rugăciune publică, pentru ca pruncul zămislit să ajungă, cu ajutorul lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, să vadă și el lumina, atât cea simțitoare și cea înțelegătoare: «să-i arate lui lumina cea simțitoare (fizică), ca să se învrednicească și de lumina cea înțelegătoare (necreată)» (Molitfelnic, 2013, p. 21), și «să se însemneze peste el lumina feței Tale» (p. 16) sau «să strălucească pururea lumina feței Tale în inima lui» ( p. 50). Așadar, embrionul abia zămislit se va întâlni față-către-Față cu Hristos, paradigma sau modelul său, avortul reprezentând o formă de iconoclasm, de ucidere a chipului lui Dumnezeu, care este omul, încă din prima clipă unic în relația sa cu arhetipul. În zilele noastre însă tot mai multe femei refuză să mai fie mame, refuză Darul vieții, care este o binecuvântare a lui Dumnezeu, iar noi știm că «femeia se mântuiește prin naștere de prunci»(1 Tim. 2, 15). Întreruperea sarcinii, care înseamnă ucidere cu premeditare, este un păcat foarte greu. Așadar, refuzul de a da viaţă sau oprirea cursului vieţii, sunt expresia unei mentalităţi secularizate, care a pierdut sensul spiritual al existenţei umane. Persoana umană nu mai este experiată ca o taină (Stăniloae), divino-umanismul existenței noastre este eludat”, transmit reprezentanții Biroului de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Același Birou de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei transmite că studiile recente trag un semnal de alarmă, arătând că, „în fiecare zi, în România, au loc circa 400 de întreruperi de sarcină, înregistrate în centre medicale specializate”.

Mitropolitul Banatului ÎPS Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, se adresa în Pastorala din anul 2018, la Sărbătoarea Nașterii Domnului, cu următorul îndemn: „Iubite tinere fecioare ale neamului nostru românesc, Dumnezeu dorește să vă încredințeze și vouă nașterea și creșterea unor copii sfinți. Sunteți pregătite, iubite fecioare românce, să purtați pe ale voastre brațe fiii sfinți ai neamului nostru românesc, sfinți români? Priviți la istoria neamului nostru, câte mame au crescut pe ale lor brațe sfinți, martiri, eroi, bărbați făuritori de neam și țară! Nu pe altcineva așteaptă Dumnezeu să-i încredințeze nașterea și creșterea pruncilor, ci pe voi. Întindeți azi ale voastre binecuvântate brațe spre Cer și veți primi dar și har să vă învredniciți să fiți mame de sfinți români”.48Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor