Manifestare impotriva avorturilor in Timisoara – Marsul pentru viata

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
25Comentarii
Manifestare impotriva avorturilor in Timisoara – Marsul pentru viata
© TION: Manifestare impotriva avorturilor in Timisoara – Marsul pentru viata
Sute de persoane au participat la Marșul pentru Viață de la Timișoara. Aproximativ 500 de participanți au fost prezenți la acest marș împotriva avortului și a căsătoriilor între persoane de același sex. S-au ținut discursuri, participanții s-au rugat, au cântat melodii religioase și au mărșăluit prin urbea de pe Bega cu diferite mesaje afișate pe pancarte.

Marșul pentru Viață în Timișoara a avut loc sâmbătă, 26 martie, fiind organizat de Asociația Darul Vieții, simultan cu marșurile care s-au desfășurat în alte orașe ale țării. Au participat culte, biserici și organizații creștine sub motto-ul: ”Pentru viață, pentru femeie, pentru familie!”.

În jurul orei 13, participanții la marș au plecat de la Biserica Sf. Maria Regina Păcii, situată în Parcul Carmen Sylva, după ce acolo au fost rostite discursuri și s-au cântat melodii. Însoțiți de fanfară, timișorenii au plecat pe Bd. M. Viteazul și s-au oprit la Catedrala Mitropolitană. Aici a fost rostită rugăciunea “Tatăl Nostru” și corurile au cântat. Următoarea oprire și ultima a fost în fața Parcului Copiilor, unde s-au rostit mesaje și s-au cântat imnuri. Manifestanții au purtat pancarte cu „Avortul oprește o inimă care bate”, „Mamă, eu te vreau! Tu mă vrei?” ori „Take my hand, not my life” (Ia-mă de mână, nu-mi lua viața).

„Acest marș pentru viață este unul care trebuie să sesizeze din nou societatea românească că ne aflăm în fața unui atac concentrat din partea acelora care consideră că anumite apucături, anumite preferințe de viață trebuie expuse în modul cât mai evident în spațiul public. Eu cred că și valorile de viață și tot ce înseamnă dreptul la viață trebuie să fie apărat în societate”, a spus senatorul, de Timiș Ben-Oni Ardelean.

Scopul primar al Marșului pentru Viață este chemarea la apărarea vieții pentru fiecare ființă umană, începând cu concepția până la moartea naturală și apărarea familiei și a căsătoriei naturale – o femeie și un bărbat deschiși darului vieții, care este cel mai bun ambient pentru dezvoltarea următoarei generații, spun organizatorii.

„De o importanță egală este și încurajarea politicienilor ca să creeze condiții legislative pentru protecția vieții umane și a demnității căsătoriei naturale și asta înseamnă excluderea pruncuciderii oficiale la nivel de stat!”, transmite preotul Ioan Chișărău.

Prin acest marș, conform organizatorilor, România va spune în mod pașnic Europei și lumii că protecția vieții umane este una din cele mai înalte valori ale societății, iar conducătorii vor trebui să se asigure că aceste valori sunt reflectate în lege și în societate.

„După decenii de opresiuni, românii înlătură frica și îndoiala, încercând să facă din națiunea lor o lumină strălucitoare în întuneric, făcând altora un semn să-i urmeze. Culturile și stilurile de viață ale popoarelor din Europa de Est au suferit multă violență, astfel încât ele nu mai pot fi înșelate de noțiunea falsă de progres care le-ar arunca înapoi în întunericul socialismului și al decăderii familiale. Românii au aflat că dacă nu se întâmplă nimic, cultura și istoria lor ar putea foarte bine să dispară de pe scena continentului. Noi nu trebuie să acceptăm trâmbițele tendințelor anti-viață și anti-familie din culturile noastre. Noi putem să le spunem adio. Dacă România vrea să schimbe iarna demografică actuală și dorește prosperitate pentru poporul său, atunci ea trebuie să respecte și să protejeze fiecare viață, precum și să apere căsătoria naturală!”, spune preotul Ioan Chișărău.

 25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor