Malurile Begai au fost reabilitate in Timisoara cu bani europeni. Bojin, luat la intrebari pentru problemele lui Robu

De M. Hoster
Reactualizat la:
5Comentarii
Malurile Begai au fost reabilitate in Timisoara cu bani europeni. Bojin, luat la intrebari pentru problemele lui Robu
© TION: Malurile Begai au fost reabilitate in Timisoara cu bani europeni. Bojin, luat la intrebari pentru problemele lui Robu
Direcţia Apelor Banat a finalizat lucrările de reabilitare a malurilor Begăi din zona Timişoarei, proiect finanţat din bani europeni. Venit la evenimentul de prezentare a situaţiei finale a proiectului, Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a „încasat-o” de la un cetăţean din zonă, supărat foc pentru că nu se taie iarba din parcul de la Uzina Electrică de pe Bega, deşi vinovată este primăria. „Domnul Robu mai are idei năstruşnice, sigur el are o strategie aici, şi nu vreau să mă bag peste el”, a spus cu umor şeful judeţului.


Administraţia Bazinală de Apă Banat – ABAB a anunţat miercuri dimineaţă finalizarea lucrărilor din cadrul proiectului intitulat „Refacere consolidări canal Bega în municipiul Timişoara, judeţul Timiş”. Mai precis, este vorba de un proiect cu finanţare europeană, prin intermediul căruia ABAB a reuşit refacerea malurilor canalului Bega pe porţiunea aflată pe teritoriul Timişoarei. Valoarea totală a lucrărilor a fost de peste 19 milioane de lei şi a presupus intervenţia la realizarea unor grinzi din beton armat, refacerea dalelor de beton montate pe malul canalului, dar şi operaţiuni din anrocamente pe marginile malurilor. Au fost trei sectoare unde s-a intervenit: zona de la pasarela de la Parcul Rozelor până la Uzina Hidorelectrică, pe o lungime de 4,7 kilometri; sector podul Modoş – pod Iosefin, cu lungimea de 3,6 kilometri, respectiv zona de la Uzina Hidroelectrică, unde a fost efectuată operaţiunea de sistematizare, fiind amenajat şi un bazin de întoarcere pe lungimea de 0,6 kilometri.

Următoarea lucrare importantă care va fi abordată de ABAB va fi nodul hidrotehnic de la Topolovăţul Mare, cel „responsabil” şi cu ridicarea sau scăderea nivelului Begăi, inclusiv pe raza Timişoarei.

Vox populi şi umorul fin al lui Titu Bojin

Prezent la expunerea realizată de ABAB și de către constructorul care s-a ocupat de investiţie, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, s-a văzut nevoit să dea explicaţii unui cetăţean din zonă, extrem de supărat. Chiar în timpul discursului oficial, acesta a intervenit şi a cerut explicaţii referitor la lipsa totală de „îngrijire” a unuia dintre cele mai frumoase parcuri amenajate în ultimii ani în Timişoara, cel de la Uzina Hidroelectrică, cunoscut şi sub numele de „Stonehenge”. Într-adevăr, acolo iarba a atins dimensiuni importante.

„Dar ce ne facem cu parcurile astea, uitaţi cât este iarba de mare. A fost o firmă care a avut grijă de acest parc şi la un moment dat am înţeles că s-a reziliat contractul cu acea firmă”, îi atrăgea atenţia cetăţeanul supărat lui Bojin.

Calm, cu zâmbetul pe buze, președintele CJ Timiș a încercat să îi explice omului că nici cei de la Ape, nici cei de la Consiliul Judeţean nu se ocupă de această problemă, ci autorităţile din municipiu.

„Va trebui să discutaţi cu domnul primar Robu”, a spus Bojin.

„Bine. Înţeleg, dar domnul primar Robu ştie ce se întâmplă cu acest parc? Aici se fac fotografii şi la nunţi şi botezuri şi uitaţi în ce hal arată. Eu doar vreau să atrag atenţia, să se ştie”, a insistat cetăţeanul.

Puţin dezamăgit că persoana supărată nu a ştiut cine este Titu Bojin, şeful CJT a continuat: „Eu zic să-l întrebaţi pe Robu, că aţi văzut că dânsul mai are şi idei unele năstruşnice şi în condiţiile astea eu nu mă mai bag. S-ar putea să fie o strategie cu tot ce se întâmplă şi el ştie să spună de ce cresc frunzele, de ce creşte iarba”.

„Eu ştiu cum e în Germania, că am fost acolo, de acolo vin. Şi acolo e frumos, nu e ca aici, cu iarbă atât de mare”, a încheiat persoana supărată.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor