Mai putine clase profesionale in Timis, in urmatorul an scolar. Elevii prefera liceele tehnologice

De Adrian Panduru
Mai putine clase profesionale in Timis, in urmatorul an scolar. Elevii prefera liceele tehnologice
© TION: Mai putine clase profesionale in Timis, in urmatorul an scolar
Din anul școlar 2016-2017 se reduce numărul de clase profesionale în Timiș. Este vorba despre clasele propuse la început de an școlar pentru elevii care termină clasa a opta. Conducătorii învățământului din Timiș au propus pentru viitorul an școlar mai puține clase la școala profesională pentru că elevii preferă să meargă mai degrabă la un liceu tehnologic.

Dacă anul trecut au fost 30 de clase profesionale propuse, pentru anul școlar 2016-2017 sunt propuse 24. La liceu, clasele cu profil tehnologic sunt în creștere. E devărat, doar o clasă este în plus pentru anul 2016-2017, ceea ce înseamnă că în Timiș vor fi disponibile în toamnă 65,5 clase de acest fel la liceu. Problema este că unii dintre acești copii, care aleg liceul tehnologic în loc de profesională, eșuează atunci când dau piept cu BAC-ul și poate la școala profesională elevii ar avea mai multe șanse să se aleagă cu o meserie. Mai mult, la școala profesională elevii primesc două burse: una de la stat și una de la agentul economic, aproximativ 400 de lei în total. Dar unii elevi merg la liceu și din dorința părinților.

„Îndreptându-i spre liceu în detrimentul școlii profesionale toată lumea pierde, dar mai ales copilul, pentru că nu promovează Bacalaureatul. Sper ca această tendință să se oprească la un moment dat. Sunt copii care, trebuie să recunoaștem, au un nivel de pregătire pentru școala profesională, unde pot să obțină o calificare, să învețe o meserie și primesc o bursă care-i ajută să nu abandoneze școala”, a spus Aura Danielescu, inspector școlar general de Timiș.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !