Mai multe scoli din satele timisene sunt evaluate pentru a fi acreditate. Urmeaza scolile din Timisoara

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
Mai multe scoli din satele timisene sunt evaluate pentru a fi acreditate. Urmeaza scolile din Timisoara
© TION - Mai multe scoli din satele timisene sunt evaluate a fi acreditate. Urmeaza scolile din Timisoara
Un număr de 17 şcoli din județul Timiş sunt supuse în aceste zile unui proces de evaluare pentru a fi declarate drept şcoli acreditate.


Evaluarea o face ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar) – o instituţie publică de interes naţional, în subordinea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, a cărei ”misiune” este asigurarea calităţii educaţiei. Practic, dacă primesc această acreditare, care este valabilă cinci ani, şcolile dovedesc că au un standard de calitate ridicat în ceea ce priveşte învăţământul, iar părinţii şi elevii capătă o mai mare încredere în şcoala respectivă – ştiind că a fost supusă unui control al ARACIP şi că este acreditată.

ARACIP realizează evaluarea externă a calităţii educaţiei oferite de instituţiile de învăţământ preuniversitar şi de alte organizaţii furnizoare de educaţie şi autorizarea, acreditarea şi evaluarea periodică a unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Inspectorii se află în această perioadă în 17 şcoli din județul Timiş: Lenauheim, Pesac, Voiteg, Sacoşu Turcesc, Pişchia, Pietroasa, Topolovăţu Mare, Livezile, Dudeştii Vechi, Fibiş, Fârdea, Poieni, Giera, Ohaba, Şandra, Secaş şi Tomeşti. Deşi această acreditare costă în jur de 6.000 de lei, şcolile nu vor plăti, deoarece fac parte dintr-un proiect care asigură plata evaluării ARACIP.

„O dată la cinci ani şcolile ar trebui să fie evaluate extern în vederea păstrării sau pierderii acestor acreditări. Sunt 17 şcoli din Timiş– ele sunt cuprinse într-un proiect, nu vor plăti pentru această evaluare”, a precizat Aura Danielescu, inspectorul şcolar general de Timiş.

Urmează să primească vizita comisiei de acreditare şi Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara şi Colegiul Bănăţean, dar şi alte unităţi de învăţământ din oraș.

„Sunt 17 unităţi de învăţământ din mediul rural, ne dorim ca aceste unităţi să atingă un coeficient foarte bun, care să ducă la obţinerea acelei acreditări, a calităţii în învăţământ”, a mai spus Aura Danielescu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor