Mai multe localitati din Timis au nevoie de microbuze scolare mari. S-au primit doar trei

De Adrian Panduru
Mai multe localitati din Timis au nevoie de microbuze scolare mari. S-au primit doar trei
© Mai multe localitati din Timis au nevoie de microbuze scolare mari. S-au primit doar trei (foto: arhiva)
Judeţul Timiş încă are nevoie de microbuze şcolare. Deşi s-au tot primit promisiuni de la minister, acestea încă nu s-au împlinit. În plus, sunt localităţi în Timiş unde un microbuz cu 16 locuri este prea puţin pentru numărul de elevi şi ar fi nevoie de microbuze cu 28 de locuri, pentru ca drumurile să fie mai puţine şi eficienţa mai mare.


Nu mai puţin de 10 localităţi din Timiş au cerut microbuze şcolare cu 28 de locuri, dar până acum au venit doar trei. Nici în continuare nu sunt speranţe prea mari. Microbuzele promise de minister, 31 la număr, care ar urma să sosească până la finalul acestui an, sunt tot cu 16 plus 1 locuri.

În judeţul Timiş sunt 134 de microbuze, 113 sunt achiziţionate de Ministerul Educaţiei, 14 au fost transferate de la consiliul judeţean către consiliile locale, două consilii locale au microbuze proprii, două şcoli au achiziţionat microbuze proprii, iar anul acesta au sosit trei microbuze de 28 locuri.

„Solicitarea este pentru microbuze mai mari, sunt şcoli, comune, care au mulţi copii de transportat. Cu un microbuz de 16 plus 1 locuri unele comune trebuie să facă chiar şi cinci drumuri pentru a transporta copiii. Anul trecut, din 40 de microbuze promise de minister am primit 12, anul acesta am primit 17 microbuze cu 16 plus 1, trei cu 28 de locuri şi avem înştiinţare că până la sfârşitul anului judeţul Timiş ar mai trebui să primească 31 de microbuze. Dacă se va întâmpla acest lucru, transportului în judeţul Timiş ar fi rezolvat”, spune inspectorul şcolar general adjunct Halasz Ferenc.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !