Magistratii Tribunalului Timis lucreaza pe calculatoare cumparate la inceputul mileniului

De B.A.M
1Comentariu
Magistratii Tribunalului Timis lucreaza pe calculatoare cumparate la inceputul mileniului
© TION: Magistratii Tribunalului Timis lucreaza pe calculatoare cumparate la inceputul mileniului
Volumul de muncă al judecătorilor de la Tribunalul Timiş a scăzut, în 2014, faţă de anul anterior, fapt nemaîntâlnit în ultimii ani, însă acest lucru nu îi încălzeşte prea mult pe magistraţi. Aceştia, împreună cu ceilalţi angajaţi ai Tribunalului Timiş sunt nevoiţi să lucreze zi de zi pe calculatoare învechite, achiziţionate în urmă cu mai bine de zece ani şi care, evident, nu mai au puterea de procesare necesară pentru a putea face faţă volumului de lucru.


Potrivit oficialilor Tribunalului Timiş, în anul 2014, judecătorii acestei instanţe, care până acum erau efectiv îngropaţi între dosare, au avut un volum mai mic de cauze de soluţionat. Acest lucru nu s-a mai întâmplat de mulţi ani, volumul dosarelor care au ajuns la această instanţă crescând de la an la an.

„În ceea privește numărul de dosare soluționate, acestea sunt în număr de 26.821, față de cele care sunt înregistrate în 2013 și care sunt în număr de 31.897. În acest sens se observă o scădere de aproximativ 5000 de dosare, adică 15,9%. Ca și cauze ale acestei scăderi nu am identificat una anume, însă probabil că intrarea în vigoare a noilor coduri, respectiv Codul de Procedură Civilă și Codul de Procedură Penală, ar putea fi o cauză a acestui lucru. De asemenea, în privința cauzelor din materia contenciosului administrativ se remarcă o scădere substanțială a acestora”, a declarat Magdalena Dietrich, putătorul de cuvânt al Tribunalului Timiș.

Totuşi, volumul mai mic de dosare nu a însemnat şi eliminarea tuturor problemelor cu care se confruntă magistraţii Tribunalului Timiş. Aceştia sunt nevoiţi să lucreze pe calculatoare învechite, achiziţionate în urmă cu aproximativ zece ani.

„În cadrul Tribunalului Timiș există angajați specializați care încearcă să suplinească lipsa bugetului în această direcție, dar pentru achiziționarea noilor calculatoare, de care de altfel avem nevoie, acestea fiind cumpărate cu ani în urmă, avem nevoie de sprijin financiar, pe care nu-l avem. (…) Am înțeles că procedura de achiziții de la nivel național este blocată în acest moment și detalii nu avem”, a mai spus Dietrich.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor