Lupta cu cancerul prin purtarea unei bandane!

De Valentin Rusu
Lupta cu cancerul prin purtarea unei bandane!
© TION - Lupta cu cancerul prin purtarea unei bandane!
Lupta cu cancerul e grea şi se dă pe toate fronturile. Acum, că această boală a devenit din ce în ce mai periculoasă şi atacă din toate direcţiile, românii şi timişorenii scot armele pentru a lupta cu ea. De data aceasta, simbolul luptei este o bandană…

Au început Zilele Bandanei! Românii sunt invitați să poarte o bandană pentru a fi solidari cu bolnavii de cancer. În perioada 4-15 februarie, Asociația Little People lansează campania de conștientizare ,,Zilele Bandanei”, care marchează, la fel ca în fiecare an, două zile importante în calendarul mondial – Ziua Mondială de Luptă Împotriva cancerului (4 februarie) și Ziua Internațională de Luptă împotriva Cancerului la Copil (15 februarie).

Pe toată perioada campaniei, Asociația Little People va organiza o serie de acțiuni și evenimente la nivel național cu scopul de a invita publicul larg să își exprime solidaritatea, prin purtarea unei bandane.

„Dorim ca împreună să acordăm o altă semnificație bandanei – sau eșarfei, baticului sau oricărui alt accesoriu purtat în mod tradițional pe durata tratamentului – în onoarea celor care se luptă cu boala în țară și în lume! Semnificația eșarfei purtată de pacienți atunci când trec prin tratamentul oncologic şi îşi pierd părul, poate fi transformată într-un simbol al încurajării și solidarității. Astfel, inițiativa este un îndemn la acțiune: port bandana, pentru că îmi pasă. Îi invităm pe toți cei care vor să susțină lupta proprie, a unui apropiat sau a miilor de bolnavi din România să poarte o bandană de Zilele Bandanei, demonstrând astfel ca bandana înseamnă luptă și nu un stigmat”, transmit organizatorii.

În schimbul unei donații simbolice, de 10 lei, pot fi comandate bandane personalizate pe pagina de Facebook Asociația Little People România sau la info@thelittle-people.org. Cei care doresc să fie solidari cauzei, pot trimite fotografii purtând propriile bandane, la adresa de e-mail info@thelittle-people.orgsau pot posta direct pe pagina de Facebook a Asociației.

În 4-15 februarie, accesoriul de bază este bandana! Indiferent cum va fi purtată, pe cap, la gât, la încheietura mâinii, bandana va reprezenta mesajul pentru cei care trec prin această luptă. „Nu e rușinos să porţi bandana, suntem alături de tine!”.

În Timișoara, Asociația va organiza un concert caritabil susținut pe 13 februarie, ora 18:00, de ALL friends band și invitați în camera multifuncțională a Consiliului Județean Timiș.

Bandanele campaniei vor putea fi procurate și în cadrul acestui eveniment.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !