Lucrarile la benzinariile mobile de pe autostrada A1 avanseaza

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
4Comentarii
Lucrarile la benzinariile mobile de pe autostrada A1 avanseaza
© Lucrarile la benzinariile mobile de pe autostrada A1 avanseaza (Foto: forum.peundemerg.ro)
Cele două firme distribuitoare de carburanţi, desemnate să se ocupe de amenajarea unor benzinării pe autostrada A1 în zona de vest a României, lucrează la punerea acestora în funcţiune. Reprezentanții Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au decis ca acestea să fie de tip mobil, deci atunci când veţi alimenta o veţi face la un fel de containere, nu într-o benzinărie clasică.


La jumătatea lunii aprilie au fost anunţate firmele care au câştigat licitaţia organizată de CNADNR pentru instalarea de benzinării pe autostrada A1. Este vorba de Petrom şi de Mol. Cele două îşi împart locaţiile desemnate pentru a fi ”gazdă”.

Conform contractelor, termenul de proiectare şi execuţie a acestor unităţi de distribuţie a carburanţilor a fost de 6 luni de la data primirii ordinului de începere a lucrărilor. În funcţie de durata procedurii de achiziţie şi perioada contestaţiilor, parcările de scurtă durată şi spaţiile de servicii trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an sau în primul trimestru al anului 2016.

Potrivit ultimelor imagini postate de userii forumului peundemerg.ro, lucrările avansează la construcţia viitoarelor benzinării. Din fotografii se vede clar că noile benzinării nu vor fi nici pe departe benzinării clasice, la fel cum am văzut pe autostrăzile din vest. Este vorba de benzinării mobile, un fel de containere, care oferă pompele de benzină şi, eventual, spaţii minime pentru un magazin de dimensiuni reduse.

„Noile staţii mobile răspund nevoilor variate ale oricărui şofer, oferind atât carburanţi, cât şi o gamă largă de produse non-oil”, declara Adrian Nicolăescu, retail manager în cadrul companiei OMV Petrom, compania care va opera jumătate dintre benzinăriile autostrăzii, în urmă cu ceva timp, atunci când a fost prezentat conceptul noilor unităţi.

Petrom anunța că noile staţii mobile sunt de tip modular, prefabricat. Acestea nu necesită lucrări suplimentare de construcţie şi amenajare. Totuşi, se poate observa că aceste containere sunt amplasate pe un fel de stâlpi, de înălţime redusă. Staţiile mobile sunt prevăzute cu o zonă de alimentare cu carburanţi şi cu o zonă de magazin. Fiecare staţie a companiei va fi dotată cu 3 pompe, din care una de tip rapid, pentru alimentarea camioanelor.

O asemenea staţie mobilă poate asigura alimentarea a circa 1.500 de vehicule pe zi.

Cele două locaţii scoase la concurs pe Nădlac – Arad au fost câştigate de către cei de la Petrom. Pe următorul tronson, cel dintre Arad şi Timişoara, două benzinării au fost adjudecate de cei de la Mol.

Urmează tronsonul Timişoara – Lugoj, acolo unde tot cei de la Mol au fost desemnaţi câştigători.

Fiecare dintre aceste autostrăzi va avea câte două benzinării, de o parte şi de cealaltă a drumului. În total, între Nădlac şi Sibiu vor fi opt perechi de benzinării.

Pe autostrada dintre Lugoj şi Deva a fost desemnat câştigătoare Petrom, iar pe varianta de ocolire Deva – Orăştie perechea de benzinării va fi ridicată de Mol.

Pentru porţiunea Orăştie – Sibiu vor fi construite trei perechi de benzinării, două loturi fiind câştigate de Petrom, iar cel de-al treilea fiind al Mol.

Din informațiile obținute de reporterii Tion.ro, în acest moment se lucrează la montarea tuturor benzinăriilor de pe aceste tronsoane. De altfel, săptămâna aceasta vor fi deschise primele benzinării mobile pe autostrada A1, însă nu în Timiș, ci în Alba și Hunedoara, în apropiere de nodurile de autostradă de la Cunța, respectiv Orăștie.

În Timiș se preconizează ca primele benzinării de acest tip să fie deschise șoferilor, mai repede decât prevede termenul contractual, chiar la finele lunii octombrie.

Articole pe aceeași temă:

In acest an vom avea benzinarii ridicate pe autostrada A1

S-a stabilit: Mol si Petrom ne vor alimenta autoturismele pe autostrada A1

Noile benzinarii de pe autostrada A1 vor putea alimenta cate 1500 de autovehicule pe zi4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor