Lucrari de peste un milion de lei pe raurile din Timis. Sunt reparate pagubele produse de viiturile din vara

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Lucrari de peste un milion de lei pe raurile din Timis. Sunt reparate pagubele produse de viiturile din vara
© Tion: Lucrari de peste un milion de lei pe raurile din Timis. Au fost reparate pagubele produse de viiturile din vara
Administrația Bazinală de Apă Banat (ABAB) a demarat o serie de lucrări de refacere a construcțiilor hidrotehnice afectate de viiturile care au avut loc în această vară, în județul Timiș, în zona localităților Poieni, Cutina, Mănăștiur, Margina, Răchita. Sumele folosite depășesc un milion de lei.

Viiturile produse în perioada iunie-iulie 2018 au prejudiciat o serie de lucrări hidrotehnice de pe râurile Sașa, Bunea, Topla, Șerbeni.

ABAB a efectuat în ultimele luni lucrări de exploatare și întreținere, cu angajații proprii, de tipul decolmatărilor și reprofilărilor de albii colmatate apărute în urma viiturilor, însă au rămas unele tronsoane care necesită refaceri mai ample care implică costuri mult mai mari.

În acest sens, conducerea ABAB a făcut demersuri către Administrația Națională „Apele Române” pentru suplimentare de fonduri, pentru aceste investiții de infrastructură hidrotehnică al căror scop este apărarea împotriva inundațiilor și asigurarea localităților menționate.

Astfel, au fost aprobate, pentru realizare în regim de urgență, cu finanțare proprie, trei obiective de investiții: Închidere linie de apărare cu gabioane, mal stâng râu Sașa-Poieni, județ Timiș; Reprofilare râu Bega și pe afluenții Bunea, Topla și Șerbeni, județ Timiș; Consolidare mal drept râu Bega în zona localităților Cutina și Mănăștiur, județ Timiș.

Valoarea totală estimată pentru anul 2018 este de 1.150.000 lei. Lucrările care se execută sunt consolidări de maluri cu gabioane (500 m) și reprofilări de albii (13,89 km). Conform planului de investiții, lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an.

„Aceste lucrări vin să reamenajeze albiile cursurilor de apă afectate de viiturile rapide care au fost în această vară și să garanteze siguranța locuitorilor din aceste zone. Lucrările vor începe în această lună. În perioada următoare ABA Banat va preda amplasamentele constructorilor pentru începerea lucrărilor”, a declarat Titu Bojin, directorul ABAB.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor