Tinerii cu initiativa din Timis au creat peste 2800 de locuri de munca

De M. Hoster
Tinerii cu initiativa din Timis au creat peste 2800 de locuri de munca
Una dintre măsurile prin care statul român şi-a propus să ajute oamenii de afaceri a fost crearea cadrului legislativ pentru înfiinţarea aşa numitelor SRL-D, adică afaceri aflate la început de drum. Destinate iniţial tinerilor, ulterior tuturor afacerilor aflate la început de drum, acestea au atras interes în Timiş, peste 1400 de asemenea firme fiind înfiinţate. Dacă ne gândim că fiecare SRL-D trebuia să realizeze cel puţin două locuri de muncă, putem spune că în Timiş, acest tip de firme au dus la crearea a cel puțin 2800 de locuri de muncă.


Antreprenoriatul la început de drum a prins cum nu se poate mai bine în principalele centre economice din Ardeal şi în Banat. Astfel, datele oficiale ale Registrului Comerţului arată că la începutul lunii iunie cele mai multe SRL-D au fost înfiinţate în Cluj, cu 2631 de asemenea entităţi. Pe locul doi s-a clasat Bucureştiul, cu 2548 de asemenea firme, iar Timişul e pe trei, cu 1433 de firme aflate la început de drum.

Lansarea conceptului de asemenea firme a avut loc în urmă cu cinci ani şi era destinat iniţial tinerilor cu vârsta sub 35 de ani. Ulterior, SRL-D putea fi înfiinţat de oricine, indiferent de vârstă, care dorea un prim business.

Timişul este printre campioane la acest capitol, aici fiind înregistrate un număr de 1433 de SRL-D. Conform datelor oficiale, doar 28 de asemenea societăţi au fost până acum radiate, fiind funcţionale 1405. Pentru piaţa muncii aceasta este o veste excelentă, dacă ne gândim că, în conformitate cu legislaţia, aceste SRL-D trebuie să aibă cel puţin două locuri de muncă înfiinţate. Deci, pentru Timiş, în cei cinci ani de activitate, aceasta a însemnat un număr de cel puţin 2866 de noi locuri de muncă, dintre care cel puţin 2810 sunt încă funcţionale.

Interesul pentru acest tip de firmă continuă în Timiş, peste 300 de noi rezervări de denumiri de firmă fiind înregistrate în datele Oficiului Registrului Comerţului Timiş.

Facilităţile acordate la înfiinţarea acestui tip de firmă includ gratuitatea înfiinţării, realizarea operaţiunii în maxim trei zile, posibilitatea accesării unor credite cu dobândă subvenţionată şi garanţii de stat, diferite scutiri la taxe şi impozite.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor