Liderul CJ Timis, intalnire cu reprezentantii grupului care considera ca Timisoara Capitala Culturala este in pericol

De Adrian Panduru
1Comentariu
Liderul CJ Timis, intalnire cu reprezentantii grupului care considera ca Timisoara Capitala Culturala este in pericol
© foto: TM2021
Reprezentanții Grupului de reflecție și inițiativă Timișoara Capitală Europeană s-au întâlnit cu președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. Din acest grup fac parte reprezentanți ai societății civile și ai mediului cultural din Timișoara, care, în urmă cu câteva zile, și-au exprimat îngrijorarea față de cum decurge pregătirea orașului pentru anul 2021, printr-un memoriu intitulat „Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, în pericol”.

Vineri, reprezentanții acestui grup s-au întâlnit cu președintele CJ Timiș, Călin Dobra, pentru a căuta soluții la problemele ridicate în memoriul depus la consiliul județean. Reprezentanții acestui grup semnalează în memoriu faptul că, după un an și jumătate după ce Timișoara a câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană, „Asociația TM2021, care gestionează dosarul a evoluat într-o direcție ce îngrijorează, proiectul și fondurile fiind utilizate fără control, fără transparență, în lipsa unor proceduri de lucru clare și fără rezultate culturale notabile”.

Călin Dobra, președintele CJ Timiș, este de părere că toate părțile implicate trebuie să se pună la masă și să găsească cele mai bune soluții pentru Timișoara Capitală Culturală în anul 2021, iar înființarea unui Consiliu Consultativ și stabilirea unui calendar de alegeri clar și transparent ar fi pași procedurali necesari.

„Cred că era necesară această întâlnire deoarece Timișoara Capitală Culturală Europeană trebuie să unească oamenii și nu să îi dezbine. Multe din cele sesizate sunt probleme tehnice care țin de implementarea procedurilor asumate la data câștigării titlului și din această perspectivă sunt optimist că toate părțile implicate se vor pune la masă și vor găsi cele mai bune soluții. Cred că doamna Simona Neumann a făcut o treabă excelentă până acum, iar înființarea unui Consiliu Consultativ și stabilirea unui calendar de alegeri clar și transparent sunt pași procedurali necesari. Atragerea de partea proiectului a unui public cât mai diversificat este un plus pentru societate pentru că diversitatea este o caracteristică a Timișoarei. Bucuria și entuziasmul de la data desemnării Timișoarei nu trebuie umbrite de acțiuni din care toată lumea are de pierdut și care pun în pericol întregul proiect”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Reprezentanții Grupului de reflecție și inițiativă Timișoara Capitală Europeană prezenți vineri la sediul CJ Timiș au fost: Florin Iepan – regizor de film, Ștefan Iordănescu – regizor de teatru, Daniel Vighi – scriitor, Vasile Docea – directorul BCUT, Brândușa Armanca – jurnalist, Ovidiu Șandor – Art Encounters, Sorina Jecza – Fundația Triade, Marius Giura – Gărâna Jazz, Dana Sarmeș – Contrasens, Nicoleta Ciocov – Pelicula Culturală.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor