Lider PP-DD Timis: Finantarea guvernamentala pentru Spitalul de Copii s-a pierdut. Se va face din fonduri locale

De B.A.M
Reactualizat la:
5Comentarii
Lider PP-DD Timis: Finantarea guvernamentala pentru Spitalul de Copii s-a pierdut. Se va face din fonduri locale
© TION - Spitalul de Copii si Adrian Diaconu
Preşedintele PP-DD Timiş, deputatul Adrian Diaconu, a declarat, vineri, că în bugetul naţional pe anul 2014 nu se regăseşte finanţarea pentru construcţia corpului B de la Spitalul de Copii şi că acest lucru înseamnă că acest proiect va putea fi continuat doar prin fonduri locale sau printr-o eventuală rectificare de buget. Diaconu a criticat şi faptul că prin bugetul naţional, judeţul Timiş nu a primit niciun leu, ceea ce înseamnă că Guvernul nu finanţează nici construcţia centurii de sud a Timişoarei şi nici crearea unei noi legături cu autostrada.


Adrian Diaconu a afirmat că proiectul de buget a fost discutat doar formal de Parlament, niciun amendament al parlamentarilor din opoziţie nefiind aprobat de comisiile de specialitate sau de plen. Liderul PP-DD Timiş a mai spus că a depus 62 de amendamente ce prevedeau acordarea de fonduri pentru proiectele judeţului pe care îl reprezintă, însă toate au fost respinse. Respins a fost şi amendamentul formulat de senatorul PP-DD de Timiş, Ioan Iovescu, care a cerut 400.000 de lei pentru dotarea cu echipamente a Spitalului din Făget, indicând şi sursa de finanţare.

„Nu vreau să recurg la acel gest formalist şi să spunem că noi ne-am făcut datoria, dar Guvernul nu a dat bani judeţului Timiş”, a spus Diaconu.

Mai grav, susţine deputatul PP-DD de Timiş, este că nici măcar proiectul de construcţie a corpului B de la Spitalul de Copii nu se regăseşte în bugetul naţional pe 2014, deşi a fost o temă de campanie a PSD.

„Acea unitate a parlamentarilor de Timiş care s-a văzut anul trecut, când a fost votat amendamentul pentru Spitalul de Copii nu s-a mai văzut acum. Amendamentul nu a figurat nici anul trecut în buget şi nu figurează nici în bugetul pe anul 2014. Mi s-a spus că se vor găsi alte surse de finanţare. Mai bine spus, spitalul va rămâne în sarcina comunităţii locale. Mă aşteptam ca după atâţia ani în care Timişoara a fost privită cu ostilitate de Bucureşti, măcar acum când avem primar de aceiaşi culoare să fim în vizorul celor de la Bucureşti. Mi s-a spus că se vor găsi surse alternative, dar mi s-a sugerat că finanţarea va cădea tot în sarcina autorităţilor locale. Spitalul de Copii nu avea culoare politică. Era pentru Timişoara. Părerea mea că nu se va mai face acel proiect. Poate se vor termina proiectele şi studiile şi se va aştepta o rectificare de buget, care nu ştiu dacă va veni. Sau se va face din fonduri locale”, a mai spus Diaconu.

El a ţinut să îl contrazică pe liderul PSD Timiş, Titu Bojin, care afirma, joi, că proiectele importante pentru judeţul pe care îl conduce se vor regăsi în bugetele ministerelor.

„Nu pot veni din bugetele ministerelor, dacă nu sunt prinse în bugetul naţional”, a mai spus Diaconu.

Preşedintele PP-DD Timiş a mai spus că nici alte proiecte importante pentru judeţ, cum ar fi centura de sud a Timişoarei sau noua legătură cu autostrada, pe Calea Aradului, nu se află în bugetul naţional pe anul 2014.

Vă reamintim că preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, afirma, joi, că speră ca proiectul de construcţie a centurii de sud a Timişoarei să înceapă în 2014, finanţarea de 100 de milioane de euro urmând să provină din fonduri europene. Proiectul va fi gestionat de CNADNR.

În legătură cu noua legătură la autostradă, de pe Calea Aradului, Bojin preciza că a căzut de acord cu primarul Nicolae Robu care acest proiect să fie finanţat din fonduri locale, de Consiliul Judeţean Timiş, împreună cu Primăria Timişoara.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor