Liceul Pedagogic din Timisoara are o noua clasa – desteapta si cu tehnologie de ultima ora

De Valentin Rusu
Liceul Pedagogic din Timisoara are o noua clasa – desteapta si cu tehnologie de ultima ora
Liceul Pedagogic din Timişoara a câştigat, în urma unui concurs, o clasă „deşteaptă”. La concurenţă cu alte licee, liceul din Timişoara a realizat un filmuleţ, cu care a participat la concurs, şi a câştigat o sală de clasă modernă din punct de vedere tehnologic, dotată ca la carte.

Luni, sala de clasă a fost inaugurată. Proiectul presupune crearea unei clase utilate complet cu tehnologie de ultimă generație în materie de tablete, E-Board-uri, Smart TV și laptop-uri. În plus, proiectul Smart Classroom facilitează comunicarea în timp real dintre profesori și elevi și încurajează schimbul de experiență cu alte licee, printr-o platformă cloud. În timp real, profesorul poate comunica cu elevii, poate controla în orice moment conţinutul tabletelor elevilor, posibilităţile de comunicare fiind extrem de mari. Smart Classroom este un proiect care oferă o soluție digitală de învățare completă care include atât suport hardware și software, cât și conținut digital, adaptat curriculei recomandate elevilor de liceu.

În clasa digitală, care a fost dotată cu 31 de tablete, un E-Board, un Smart TV și două laptop-uri, elevii (de clasa a XI-a și a XII-a) vor putea studia cursul opțional „Succesul profesional”.

„Ne bucurăm că elevii noştri se obişnuiesc cu competiţia. Lucrurile vor evolua pe baza competiţiei. Suntem convinşi că va avea rezultate această investiţie. Copiilor le doresc să se perfecţioneze”, a spus inspectorul şcolar general Cornel Petroman. „Timişoara se mândreşte că are licee atât de bune, cum este Carmen Sylva. Sunt convins că vă veţi bucura de această dotare deosebită şi veţi obţine rezultate bune. Trebuie să ne creştem copiii într-un asemenea climat, în care trebuie să vadă că este foarte important să fii competitiv. Pentru a fi în frunte trebuie să fii bun. Vă doresc să faceţi şi în continuare şcoală foarte bună şi să folosiţi din plin tot ce aveţi aici”, spune primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !