Liceul de Arte Plastice face licitatie pentru a-si putea plati utilitatile

De Marcela Sferlea
Reactualizat la:
Liceul de Arta Timisoara
Liceul de Arta Timisoara
Conducerea Liceului de Arte Plastice din Timişoara organizează o licitaţie de lucrări şi obiecte de artă pentru a strânge fonduri pentru achitarea facturilor utilităţilor instituției de învățământ. Profesorii au nevoie de 180.000 de lei pentru pentru a plăti toate facturile de întreţinere pentru acest an şcolar.

Totodată, conducerea liceului face un apel către toţi artiştii să doneze lucrări de artă care să fie vândute la această licitaţie. „După ce am organizat două ediţii ale Festivalului cu scop caritabil Nauhaus, iar părinţii şi asociaţia şcolii donează periodic anumite sume pentru susţinere, costurile necesare funcţionării liceului în spaţiul din centru nu au putut fi acoperite decât parţial. Aportul dumneavoastră, ca artist vizual şi donator, ar fi binevenit, chiar mai mult, necesar, pentru ca acest eveniment să strângă suma de 180.000 de lei, necesară pentru a acoperi costurile facturilor de întreţinere ale liceului pentru anul şcolar în curs. Pe această cale dorim să ne exprimăm recunoştinţa, în numele liceului, pentru donarea unei/unor lucrări de artă, ce va/vor participa la această licitaţie”, precizează directoarea Liceului de Arte Plastice, Veronica Adorian.

Lucrările pot fi duse până în data de 6 mai, fie la Liceul de Arte Plastice, între orele 8-15, fie la Galeria Calpe din Bastion, între orele 13-19. Licitaţia va avea loc în data de 29 mai de la ora 18, la Galeria Calpe.

Lucrările ce nu vor fi vândute vor fi returnate donatorilor. Liceul de Arte Plastice a ajuns în situaţia de a nu avea achitate utilităţile deoarece autorităţile locale refuză să le mai plătească facturile pentru clădirea din centrul oraşului. La începutul anului şcolar reprezentanţii primăriei au decis să mute liceul într-o altă clădire, pentru că imobilul din centru a fost retrocedat, iar chiria era prea mare, dar conducerea unităţii de învăţământ a refuzat să părăsească spațiul deoarece potrivit profesorilor noua clădire, de pe bulevardul Liviu Rebreanu, nu corespunde standardelor de studiu pentru elevii de la Liceului de Arte Plastice.

Festival cu scop caritabil la Liceul de Arte din Timisoara0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !