Liceenii timisoreni ofera idei alternative pentru valorificarea resurselor publice ale orasului

De Marcel Hoster
Liceenii timisoreni ofera idei alternative pentru valorificarea resurselor publice ale orasului
© Foto: arhiva
Liceenii din Timişoara îşi pot prezenta opiniile despre Timişoara şi modul în care văd ei utilizarea cea mai bună a resurselor oferite de oraş, în cadrul concursului de proiecte „Timişoara Creativă”. Tinerii doresc creşterea potenţialului turistic al oraşului, amenajarea unui cinema în aer liber sau construcţia unor foişoare şi hamace în parcuri.

Prin intermediul competiției de idei de proiecte „Timișoara Creativă”, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara a provocat liceenii din oraş să fie creativi şi să arate cum văd ei modul de utilizare a resurselor publice existente la nivelul oraşului. Participanții au elaborat în echipă un eseu în limba română prin care este prezentată o soluție alternativă de valorificare a unei resurse publice din patrimoniul Municipiului Timișoara. Echipele sunt formate din câte nouă elevi de la diferite licee din oraș și sunt coordonate de cadre didactice ale instituțiilor de învățământ. Tinerii au prezentat și evaluat resursa publică vizată, au expus modul de valorificare propus și au prezentat investițiile necesare pentru punerea în aplicare a proiectului. În eseurile lor, elevii au vorbit și despre posibilele surse de finanțare, beneficiile obținute și riscurile asociate implementării proiectului.

„Avem mulți copii minunați, iar implicarea lor în comunitate este un câștig. Avem nevoie ca ei să fie activi în comunitatea din care fac parte, să propună idei de dezvoltare a orașului. Competiția stimulează tocmai aceste lucruri. În plus, elevii câștigă noi abilități, de prezentare, de muncă în echipă. Sunt competențe care îi vor ajuta la universitate și în carieră”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Spre exemplu, elevii de la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu au elaborat proiectul „Escape Zone”, prin care doresc reamenajarea și modernizarea Parcului Carmen Sylva, care să conțină mai multe facilități: „cinema în aer liber; scenă pentru evenimente cultural-artistice; zonă de relaxare cu hamace; foișoare cu muzică relaxantă; art zone; cerc de lectură și schimb de cărți. Echipa Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” a propus proiectul „Turnurile de apă – un sens economic al culturii”, ideea liceenilor vizând „creșterea potențialului turistic, în viziunea Timișoara capitală culturală europeană 2021, prin reconversia acestor două construcții industriale spre infrastructura culturală”.

Notele acordate vor avea la bază voturile obținute online din partea comunității și evaluările realizate de un juriu. Toate proiectele elevilor pot fi consultate și votate aici. Prezentarea proiectelor în fața comisiei va avea loc în data de 12 mai.

După finalizarea competiției, toți elevii participanți vor beneficia gratuit de un curs în domeniul antreprenoriatului, susținut de cadre didactice ale Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !