Liber la terase pe malurile Begai, pentru a admira… viitorul spectacol de apa si lumini

De A. Strugariu
Reactualizat la:
12Comentarii
Liber la terase pe malurile Begai, pentru a admira… viitorul spectacol de apa si lumini
© TION - Liber la terase pe malurile Begai, pentru a admira... viitorul spectacol de apa si lumini
Aleşii locali ai Timişoarei şi-au dat acceptul pentru amplasarea de terase pe malurile canalului Bega. Vor fi patru amplasamente noi care urmează să fie scoase la licitaţie, în zona centrală a oraşului. Cei care administrează oraşul consideră că acest lucru este oportun mai ales că se pregăteşte o fântână pe Bega, iar lumea s-ar putea relaxa la terase admirând spectacolul de apă şi lumini. Terase sunt prevăzute şi pe platoul de la Sinaia din această vară.


Consilierii locali timişoreni au aprobat marţi câteva noi amplasamente pentru terase sezoniere şi scoaterea lor la licitaţie. Este vorba de patru terase care ar urma să fie amplasate pe malurile canalului Bega, în zona centrală a oraşului – pe bulevardul Vasile Pârvan şi în zona podurilor Traian şi Tinereţii, dar şi două spaţii la Sinaia – Piaţa Alexandru Mocioni.

City-managerul Sorin Drăgoi spune că a existat interes din partea operatorilor economici şi că ar fi oportună deschiderea unor noi terase în zona istorică a oraşului, Iosefin – Elisabetin, şi pe malurile canalului Bega, şi pentru dezvoltarea turistică şi îmbunătăţirea serviciilor de alimentaţie publică.

În plus, în opinia lui Drăgoi ar fi bine să avem mai multe terase pe mal în condiţiile în care se doreşte amenajarea unei fântâni cu jocuri de lumini, apă şi muzică pe Bega, în zona Flora pe Bega, un plan expus de primarul Nicolae Robu încă din campania electorală.

În vederea noului spectacol de lumini şi fântâni de pe Bega, ne-am gândit că ar fi bine să fie prevăzute și niște locații pentru terase. Am luat, împreună cu arhitectul-șef, cu cei de la Dezvoltare, cu cei de la Comerț, am mers pe malul Begăi pe jos și am identificat vreo patru-cinci locații. Vor fi scoase la licitaţie cât de curând posibil. Vom face licitațiile imediat, și pentru aceste spații, și pentru cele din Piața Victoriei, pentru a putea prinde începutul sezonului”, a explicat administratorul public al oraşului.

Reguli noi pentru terasele din Piața Victoriei

Aleşii locali au aprobat, tot marţi, reguli noi şi pentru terasele din centrul oraşului.

Consilierii au aprobat modificarea Regulamentului privind condiţiile de desfăşurare a activităţilor de comerţ stradal, pentru terasele sezoniere, şi scoaterea la licitaţie a unor noi amplasamente în zona Piaţa Victoriei, 12 la număr.

Autorităţile locale au stabilit ca terasele din centru să fie dispuse diferit faţă de cum erau poziţionate până acum: să fie amplasate în mijloc, între clădiri şi rondourile cu flori, cităm, „pentru a îmbogăţi relaţia vizuală a trecătorilor cu spaţiul verde central”.

Cele două laturi ale Pieței Victoriei, Corso și Surogat, ar urma să se amenajeze astfel, începând de la scuarul central: o zonă de promenadă cu lățimea de 3,78 metri (nouă plăci de pavaj cu dimensiunile 42×42), zona pe care se vor amenaja terasele, între alveolele cu arbori – 5,88 metri (14 plăci de pavaj), şi o zonă pietonală pentru accesul în spațiile comerciale, până la frontul construit al clădirilor, cu lățimea de aproximativ 3 metri, în funcție de aliniament, potrivit noii hotărâri.

Totodată, reprezentanţii municipalităţii au stabilit să impună un sistem de acoperire unitar, cu marchize, pentru terasele din Piaţa Operei, şi ca acestea să fie împrejmuite cu jardiniere cu flori.

În ceea ce priveşte interdicţia de a vinde băuturi alcoolice la terasele din zona centrală în zi de sărbătoare, reprezentanţii municipalităţii susţin că acest lucru era impus şi până acum prin caietul de sarcini, la licitaţii, pentru că reprezentanţii bisericilor au cerut în trecut să se instituie astfel de restricţii în timpul procesiunilor religioase.

Articole pe aceeași temă:

Noi pasi pentru fantana cu jocuri de lumini si muzica pe Bega – spectacol de 2 milioane de euro12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor