Lectii de educatie rutiera in scolile din Timisoara

De Denis Budău
Lectii de educatie rutiera in scolile din Timisoara
Lectii de educatie rutiera in scolile din Timisoara
Polițiștii Serviciului Rutier Timiș vor merge zilnic, în cursul acestei săptămâni, la mai multe școli și licee din Timișoara, unde vor ține lecții de educație rutieră. Acțiunea are loc cu ocazia campaniei naționale „Alege viața” și se desfășoară în colaborare cu Inspectoratul Școlar Timiș.     

Luni dimineața, polițiștii Serviciului Rutier au mers să  țină lecții de educație rutieră elevilor de la Grupul Școlar Industrial de Chimie Industriala Azur, din Timișoara. Polițiștii au stat de vorbă cu adolescenții și le-au povestit despre importanța acestora ca și participanți la traficul rutier. Pentru a-i sensibiliza și a-i face să conștientizeze riscurile la care sunt expuși atunci când se află în trafic, ca și conducători auto sau ca și pietoni, polițiștii le-au povestit tragediile aduse accidentelor accidente rutiere. După lecția ținută în sala de clasă, împreună cu polițiștii și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, elevii au ieșit în curtea școli,i unde un pilot de raliu din cadrul A.C.R. le-a  prezentat autoturismul de concurs și le-a vorbit despre diferenţa între conducerea unui autoturism într-un concurs şi conducerea unui autovehicul în trafic. Doi motociclisti din cadrul Clubului Bikers Timișoara au prezentat motocicletele lor şi au  explicat elevilor obligaţiile pe care le au ca şi conducători sau pasageri pe motocicletă, dar şi riscurile la care sunt supuşi motocicliştii în trafic.

„Această acțiune se încadrează într-o campanie preventiv educativă, o campanie județeană demarată de Poliția Rutieră împreună cu Inspectoratul Școlar județean Timiș. Am intitulat-o Săptămâna educaței rutiere. Asemenea campanii județene am mai avut și în anul școlar anterior.  Manifestăm o prezență activă în unitățile școlare, împreună cu partenerii sociali, care participă la aceste activități. Ne vom deplasa în școli, astăzi la Liceul de chimie, iar zilele următoare vom fi prezenți în alte unități școlare. Dorim să stăm de vorbă cu elevii, să îi sensibilizăm și să îi conștientizăm de calitățile pe care le au ca și participanți la trafic. Dorim să tragem un semnal de alarmă și față de accidentele rutiere în care sunt implicați, din păcate, și copiii”, a declarat Nicolae Istrat de la Poliția Rutieră Timișoara.

Aceste acțiuni vor avea loc și în zile următoare.  Marti, la ora 13.00, Colegiul Bănăţean din Timişoara, va fi gazda acestor activităţi, iar miercuri, începând cu ora 12.00 elevii liceului C.D.Loga vor fi martorii acestor evenimente. Tot miercuri, de la ora 13.00, la Liceul C.D. Loga va avea loc o întâlnire cu consilierii educativi din unităţile şcolare de pe raza Judeţului Timiş, unde va fi prezentat un material educativ care urmează  să fie distribuit în toate unităţile de învăţământ. Joi, de la ora 15.00, prezentările vor avea loc la Şcoala Generală Nr. 2 din Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor