La Timisoara se pregateste prima editie a Salonului International de Inventii si Inovatii

De M. Hoster
La Timisoara se pregateste prima editie a Salonului International de Inventii si Inovatii
© TION - La Timisoara se pregateste prima editie a Salonului International de Inventii si Inovatii
Peste 150 de idei care mai de care mai interesante, dar şi invenţii care au ajuns deja să producă rezultate comercializabile vor fi prezentate în primul salon de specialitate care va avea loc la Timişoara. Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia” îşi aşteaptă vizitatorii în perioada 11 – 13 iunie, la Casa Tineretului din Timişoara.


Timp de trei zile, în oraşul de pe Bega vor fi adunate într-un singur loc tot ceea ce România mai bun în domeniul ideilor noi cu aplicabilitate în cele mai diferite domenii. Organizator este Societatea Inventatorilor din Banat.

„Vom avea peste 150 de inventatori prezenţi la eveniment. Pe lângă participanţii din România vor fi invitaţi din Belarus, Moldova, Ungaria şi Serbia. Vor fi proiecte dintre cele mai interesante. Sunt multe din domeniul medicinei, din domeniul agricol, zootehnic, dar şi din domenii tehnice. Una dintre cele mai interesante invenţii este adusă de un reprezentant al Serbiei, care va prezenta un sistem de economisire a utilizării energiei electrice”, am aflat de la Remi Rădulescu, inventatorul timişorean care a avut iniţiativa acestui salon.

Pe lângă expoziţia care va fi găzduită de parterul Casei Tineretului, la primul etaj va fi o altă miniexpoziţie unde vor fi prezentate invenţii care au ajuns deja la etapa comercială și vor fi oferite spre cumpărare produse care şi-au dovedit deja utilitatea.

„Nu este o premieră pentru România, sunt asemenea Saloane în Bucureşti, Iaşi sau Cluj. Doar la Timişoara este o premieră. Cu acest eveniment noi ne propunem să susţinem şi candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană”, am mai aflat de la Remi Rădulescu.

Salonul va fi deschis în cele trei zile între orele 9 şi 18. Intrarea vizitatorilor este gratuită. La fel, şi standurile au fost oferite gratuit participanţilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !