La Timisoara a fost dezbatuta problema integrarii in societate a persoanelor cu dizabilitati

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
La Timisoara a fost dezbatuta problema integrarii in societate a persoanelor cu dizabilitati
© TION: La Timisoara a fost dezbatuta problema integrarii in societate a persoanelor cu dizabilitati
La Timişoara s-a sărbătorit Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, un eveniment care are ca obiectiv promovarea înţelegerii în legătură cu problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap şi susţinerea dennnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. Cu această ocazie a fost organizată o dezbatere care şi-a propus să găsească cele mai bune soluţii pentru integrarea acestor persoane, dar şi facilitarea accesului acestora în societate.


Organizaţia Femeilor Social-Democrate Timiş alături de Fundaţia Pentru Voi şi Asociaţiile ProDurabil şi Ridică-te şi Umblă. au organizat o dezbatere publică având ca subiect atitudinea societăţii civile legate de persoanele cu dizabilităţi.

„Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate”, au anunţat organizatorii dezbaterii.

Directoarea Fundaţiei Pentru Voi a abordat problema modului în care societatea civilă abordează problema integrării persoanelor cu dizabilităţi.

„Putem constitui o societate în care persoanele cu dizabilități să fie integrate doar dacă fiecare dintre noi își deschide sufletul și concepția. Trebuie să acceptăm să fim diferiți și că e normal să fim diferiți, să arătăm care sunt posibilitățile acestor persoane cu dizabilități”, a declarat, în cadrul dezbaterii, Laila Onu, directorul Fundației “Pentru Voi”.

Organizaţia pe care o conduce ajută peste 200 de oameni cu deficiențe intelectuale să se integreze în societate.

O altă problemă cu care se confruntă această categorie de persoane este cea a facilitării acesului persoanelor cu dizabilităţi la viaţa de zi cu zi.

„În această săptămână, Romanița Jumanca a depus un proiect la Consiliul Local Timișoara prin care propune ca cinci parcuri din oraș, locuri de joacă pentru copii să fie adaptate astfel încât și copiii cu dizabilități să se poată juca. Acești copii sunt excluși pentru că societatea nu le-a asigurat condițiile să fie incluși alături de ceilalți micuți. Mai multe mămici ale unor copii cu deficiențe s-au plâns că micuții nu se pot juca în parc și vrem să schimbăm acest lucru”, a declarat şi Luminița Țundrea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor