Judetul Timis, pe locul trei in topul exportatorilor

De M. Hoster
Export
Export
Judeţul Timiş nu exportă nici zeci de mii de autoturisme, nici superutilaje de volum şi preţ mare, dar se menţine în topul exportatorilor. Producţia industrială dezvoltată, mai ales în domeniul industrial, fac din Timiş unul dintre cele mai „rentabile” judeţe din ţară. De aici pleacă la export mai ales produse pentru industria automotive, software şi electronice, dar şi cele rezultate în industria uşoară.

Direcţia Regională de Statistică a cuantificat valorile totale realizate pe durata unui an de exportatorii din Timiş. Valoarea produselor exportate în cele 12 luni ale anului 2010 a fost de 3,01 miliarde de euro. Aceasta plasează Timişul pe locul trei în România! Ne-a depăşit doar Bucureştiul cu 5,08 miliarde de euro, respectiv Argeşul, cu celebra uzină Dacia, şi vânzări la exterior de 3,5 miliarde. Chiar dacă a fost an de criză, Timişul a crescut valoarea bunurilor trimise la export cu 607 milioane de euro. Situaţie uşor explicabilă: unităţile din Timiş produc pentru vest, nu pentru piaţa din România! „Comenzile de producţie sosesc din Germania. Iar dacă acolo nu mai este criză, comenzile încep să vină”, declară Cristian Muntean, membru în clubul afaceriştilor germani din Timişoara.
J

udeţul Timiş a realizat în anul 2010 un total de 8,07 % din totalul exporturilor româneşti şi 6,08% din totalul importurilor, în timp ce Regiunea Vest a participat cu 14,08% la exporturi şi respectiv cu 10,46% la importuri, am aflat de la Sorin Belea, directorul Direcţiei de Statistică Timiş. Cel mai vestic judeţ din România este lider autoritar şi în regiune. Chiar dacă Aradul vine puternic din urmă, Timişul reprezintă încă 57,33% din totalul exporturilor. Pe doi se situează Aradul, cu 31,42%, Hunedoara, cu 8,62% şi Caraş Severin 2,64%.

M. Hoster0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor