Jucatorii de la Poli nu primesc bani de la bugetul local!

De A.S.
Reactualizat la:
Jucatorii de la Poli nu primesc bani de la bugetul local!
Jucatorii de la Poli nu primesc bani de la bugetul local!
Consiliul Local Timișoara a respins, în plenul de marți, proiectul de hotărâre prin care Executivul Primăriei intenționa să le dea cadou fotbaliștilor din prima echipă de la Poli câte 10.000 de lei pentru „performanţa sportivă” de care au dat dovadă. Reprezentanţii Serviciului Juridic au susţinut că această alocare de fonduri ar fi ilegală.

Proiectul de hotărâre a fost susţinut în special de viceprimarul Adrian Orza. Erau vizaţi jucătorii echipelor 1 şi 2 şi toate grupele centrului de copii şi juniori de la Poli, sportivii şi antrenorii. Fiecare jucător de la echipa mare ar fi urmat să primească 10.000 de lei pentru perioada de la începutul anului până în prezent dacă aleşii locali ar fi aprobat proiectul. Orza a explicat că banii ar fi urmat să fie alocaţi direct fotbaliştilor, care au ajuns să joace fără să fie plătiţi, şi nu ar fi urmat să fie viraţi în contul clubului sau să reprezinte compensaţii la datoriile pe care clubul le are faţă de jucători. Per total, era vorba de alocarea sumei de 750.000 de lei de la bugetul local pentru sportivii şi tehnicienii de la Poli.

În proiect se făcea referire la susţinerea activităţii sportive de performanţă, ceea ce şi iscat discuţii în plen. De altfel, proiectul supus la vot avea aviz negativ de la Serviciul Juridic. „Ca tot ce e legat de persoana lui Marian Iancu, şi acest proiect e ilegal, încălcând legea bugetului… E de natura infracțională”, a afirmat consilierul Traian Stoia. „Acest proiect nu are legătură cu Marian Iancu, ci cu jucătorii. (…) Până la urmă oamenii ăștia au făcut un efort pentru care nu au fost plătiți, există bani prevăzuţi în buget pe sport și ei se pot aloca”, a replicat viceprimarul Adrian Orza.

A fost dezbătută şi definiţia performanţei. „Eu văd o notă de la Juridic care spune că această alocare constituie infracțiune, că prin performanță se înțelege un rezultat deosebit, excepțional, ceea ce nu este cazul”, a atras atenţia viceprimarul Sorin Grindeanu. Orza a afirmat că în nicio lege nu este definit ce înseamnă de fapt performanţa. „Probabil că performanţă înseamnă Divizia B”, a conchis Grindeanu.

Consilierul Valentin Moldovan a încercat să îşi convingă colegii, fără succes, că interpretarea Serviciului Juridic este eronată.

Proiectul de hotărâre a fost respins în cele din urmă, obţinând 6 voturi pentru, 5 împotrivă şi 2 abţineri, ceea ce înseamnă că fotbaliştii de la Poli nu vor mai primi bani de la bugetul local.

„Din păcate clubul ăsta a ajuns să fie târât într-o dispută politică absolut sinistră şi sper ca odată ce se vor aşeza apele politicii locale, după alegeri, acest club să se spele de toate chestiile astea şi să poată să renască aşa cum a făcut-o de multe ori, cu valori şi soluţii locale”, a declarat Orza după vot. Legat de politizarea subiectului, Grindeanu a reamintit că reprezentanții PNȚCD au fost cei care au propus alocarea de fonduri de la bugetul local, pentru jucătorii de la Poli, într-o conferință de presă susținută la partid.  

A fost aprobat bugetul local al Timisoarei pe 2012: Poli nu primeste niciun leu!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !