Istoria Banatului dinainte de 1900 va fi cercetata pe bani europeni

De M. Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Istoria Banatului dinainte de 1900 va fi cercetata pe bani europeni
Istoria Banatului dinainte de 1900 va fi cercetata pe bani europeni
Cărţile de patrimoniu care abordează dezvoltarea Banatului istoric până în anul 1900 sunt subiectul unui proiect cu finanţare europeană pe care Biblioteca Centrală Universitară a Universităţii de Vest Timişoara îl va realiza împreună cu Biblioteca Publică Orăşenească „Zarko Zrenjanin” din Zrenjanin, în calitate de partener. Valoarea finanţării este de 175.000 de euro.

Scopul proiectului este întărirea coeziunii sociale și economice prin schimbul de cunoştinţe, stimularea cercetării științifice a trecutului istoric comun și crearea unei baze de date. Obiectivele proiectului urmăresc promovarea diversității culturale, punerea în valoare şi evidenţierea fondului de carte de patrimoniu, din Banatul istoric până în anul 1900 și realizarea unei baze de date comună cu cărţile de patrimoniu care au în vedere Banatul istoric (cărţi cu subiect Banat, oameni de cultură din Banat, cărţi editate sau tipărite în Banat), promovarea schimburilor culturale şi de bună vecinătate, respectul pentru diversitatea culturală, am aflat de la Vasile Docea, directorul general al bibliotecii.

Valoarea proiectului „Biblioteca, instrument de construire a identităţii regionale şi de întărire a coeziunii sociale”BIBLIO-IDENT” este de 176.473,31 Euro din care valoarea finațării nerambursabile din partea Uniunii Europene prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia este de 150.002,31 Euro. Contribuția partenerului din România este de 15.319,7 Euro, iar contribuția partenerului din Republica Serbia este de 11.151,30 Euro. Iniţiativa se va derula în perioada perioada 18 decembrie 2013 – 18 iunie 2014.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor