Investitie de 200.000 de euro realizata pentru un laborator la Universitatea Politehnica Timisoara

De M. Hoster
4Comentarii
Investitie de 200.000 de euro realizata pentru un laborator la Universitatea Politehnica Timisoara
© TION: Investitie de 200.000 de euro realizata pentru un laborator la Universitatea Politehnica Timisoara
Universitatea Politehnica Timişoara beneficiază de un nou laborator prin intermediul căruia studenţii vor putea studia şi descoperi modul de funcţionare al reţelelor de tip LTE. Valoarea investiţiei realizate de o societate de comunicaţii cu sediul la Timişoara este de 200.000 de euro.

Compania a inaugurat la Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității Politehnica Timișoara (UPT) un Laborator LTE dedicat studenților din anii terminali. Este vorba de o investiție în valoare de 200.000 de euro.

Deschiderea Laboratorului LTE 4G face parte din strategia societăţii respective de a contribui la dezvoltarea educației tehnice în Timișoara, prin colaborare directă cu mediul academic și transfer de know-how, precum și investiții în hardware și software.

Laboratorul LTE din cadrul Universității Politehnica Timișoara este conceput ca un spațiu educațional ce va fi folosit de către cei care studiază principiile de comunicații mobile cu accent pe principiile generale de funcționare a standardului LTE 4G, precum și studenții care frecventează cursul de Rețele Metropolitane LTE 4G. Laboratorul este dotat cu o platforma LTE 4G completă ce le va oferi studenților ocazia să experimenteze toate principiile de funcționare reale ale standardului și să înțeleagă aceste principii de funcționare.
Colaborarea companiei timişorene cu Universitatea Politehnica Timișoara are o istorie de peste 20 de ani și cuprinde investiții de peste 1 milion euro. De-a lungul timpului compania a echipat laboratoare cu tehnică de ultimă generație la momentul respectiv – Centrala Telefonica Digitala Alcatel 1000 E 10, Platforma GSM/2G, Platforma Wimax, Platforma LTE. Odată cu evoluția tehnica pe piața de telecomunicații au evoluat și laboratoarele echipate de compania Alcatel-Lucent la Universitatea Politehnica Timișoara, precum și cursurile dezvoltate împreună cu profesorii pentru studenții facultăților de profil.

„Odată cu deschiderea laboratorului LTE din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi având acces la cele mai noi echipamente şi tehnologii, studenţilor şi profesorilor li se oferă oportunităţi de dezvoltare în linie cu cerinţele pieţei de comunicaţii”, a declarat Eugen Şerbănescu, director general al Alcatel Lucent România.

„Ne propunem ca în fiecare an absolvenţii noştri să formeze nucleul de profesionişti din Timişoara, iar acest proiect aduce noile tehnologii mai aproape de studenţii în anii terminali interesaţi de o carieră ulterioară în tehnologie”, a declarat, la rândul său, Marius Oteşteanu, prorector al Universităţii Politehnica Timişoara.

Laboratorul de la UPT va fi folosit de către cei care studiază comunicaţiile mobile, mai ales cele în domeniul standardului LTE 4G.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor