Instanta a decis: Marian Vasile nu mai este vicepresedinte al CJ Timis. Revine Florian Zanfir

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
4Comentarii
Instanta a decis: Marian Vasile nu mai este vicepresedinte al CJ Timis. Revine Florian Zanfir
© TION: Instanta a decis: Marian Vasile nu mai este vicepresedinte al CJ Timis. Revine Florian Zanfir
Marian Constantin Vasile, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a pierdut procesul în care se decidea dacă mai rămâne sau pleacă din funcţia pe care o ocupă. Joi s-a judecat recursul procesului, la Curtea de Apel, în care acesta ataca decizia de schimbare a sa din funcţia de vicepreşedinte al CJ Timiş. Decizia magistraților nu i-a fost favorabilă.


Marian Constantin Vasile a câştigat în primă instanţă procesul în care ataca în contencios-administrativ decizia de schimbare a sa din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, în luna ianuarie a acestui an. Între timp, el a fost repus în funcţie. CJ Timiş a atacat decizia primei instanţe, iar vineri câştig de cauză a avut CJ Timiş. Florian Zanfir, cel pe locul căruia a fost repus în funcţie Marian Constantin Vasile, revine pe funcţie.

“Astăzi a fost pronunţată hotărârea în dosarul domnului Marian Vasile cu domnul Florian Zanfir. Decizia este foarte clară, a pierdut domnul Marian Vasile funcţia de vicepreşedinte. Eu sper să fie linişte, să putem colabora. A fost dreptul dânsului să ne dea în judecată şi dreptul nostru să facem recurs. Sper ca viitoarele interpelări să fie în folosul oamenilor. Va învăţa şi el ceva în ceea ce priveşte modul de colaborare. Probabil va fi un pic mai calculat. Sper ca în calitatea lui de lider de la PNL să putem discuta. Îi doresc succes în activitatea pe care o va desfăşura în contimuare. În politică să nu spui niciodată nu. Îi va lua locul Florian Zanfir. Sper să se facă schimbarea în mod amiabil şi să putem funcţiona în folosiul cetăţenilor”, a declarat preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin.

Marian Vasile a fost schimbat din funcţie în luna iunie a anului 2014, într-un plen extraordinar, cu votul a 20 de consilieri PSD, PC şi PP-DD. Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș a declarat că această decizie este ilegală şi abuzivă şi a atacat-o în instanţă.

UPDATE. Nicolae Robu, despre schimbarea lui Marian Vasile din funcție: “Nu e sfârşitul lumii şi jocul politic încă nu e încheiat”.

Nicolae Robu, copreşedinte PNL Timiş, a spus că nu e sfârşitul lumii dacă Marian Vasile a pierdut această funcţie în instanţă.

“Noi, care suntem adepţii statului de drept, ne conformăm hotărârilor instanţelor de judecată. Am înţeles că s-a emis sentinţa care admite recursul părţii celeilalte. Marian Vasile îşi pierde poziţia de vicepreşedinte al consiliului judeţean. Nu e sfârşitul lumii şi jocul politic încă nu e încheiat. Să nu uităm că Marian Vasile a fost destituit datorită unui vot politic. Lucrurile sunt într-o anumită dinamică şi noi facem tot ce ne stă în putinţă, dar e demn de noi, pentru a constitui o majoritate favorabilă nouă în consiliul judeţean, Ţinta este să-i înlocuim pe amândoi vicepreşedinţii de consiliu judeţean stabiliţi de PSD şi să facem ca în acele posturi să fie doi reprezentanţi ai PNL. Dacă reuşim vom fi foarte mulţumiţi, dacă nu reuşim, atunci nu e sfârşitul lumii”, a spus copreşedintele PNL Timiş Nicolae Robu.

Alte articole pe aceeași temă:

Instanta decide soarta vicepresedintelui CJ Timis, Marian Vasile – ramane sau nu pe functie4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor