Industrii culturale creative in Timisoara: dezbatere cu un expert olandez

De S.P.D.
Industrii culturale creative in Timisoara: dezbatere cu un expert olandez
© TION - Industrii culturale creative in Timisoara: dezbatere cu un expert olandez
Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021 a organizat marți, 17 martie, la Ambasada, o discuţie liberă cu tema `Potențialul industriilor culturale creative în Timișoara și regiune”, moderată de Simona Neumann, director executiv al asociației și de Mattijs Maussen, expert cultural.

Mattijs Maussen este consultant în pregătirea candidaturilor orașelor pentru a deveni Capitale Culturale Europene, având în portofoliul său orașe câștigătoare precum San Sebastian (2016), Worclaw (2016), Plzen (2015). El are experiență în proiecte pan-europene în domenii de cultură, educație și migrație. A fost, printre altele, consultant al Comisiei Europene în proiecte culturale și educaționale și consultant al Consiliului Britanic în competiția pentru câștigarea proiectului „Locurile de muncă în orașele viitorului” care a avut ca scop crearea unei rețele de orașe prin care să se impulsioneze angajarea tinerilor în sectoarele culturale creative. Maussen este olandez și a absolvit Universitatea Catolică din Nijmegen (Olanda), specializările Economia Afacerilor (licență) și Administrație Publică (master).

La întâlnirea cu expertul olandez au participat reprezentați ai industriilor culturale creative din domenii precum IT, arhitectură, artele spectacolului, arte vizuale, ecologie, publicitate, meşteşuguri, design, film, arhitectură.

„S-au discutat exemple de bună practică din experiențele și proiectele proprii ale participanţilor și s-au dezbătut modalitățile și mijloacele prin care aceste acțiuni pot implica și pot aduce în conștiința cetățenilor rolul semnificativ pe care îl au în susținerea candidaturii orașului în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. În urma dezbaterii, o parte din actorii culturali prezenți și-au asumat organizarea unor evenimente culturale care vizează acțiuni de mobilizare și implicare directă a cetățenilor, în scopul sprijinirii candidaturii orașului în competiția pentru acest titlu”, precizează Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Articole pe aceeași temă:

Despre industriile creative ale Timisoarei, cu un expert olandez0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor