Incep (re)inscrierile la gradinite. In Timis sunt aproape 5000 de locuri libere

De Adrian Panduru
Incep (re)inscrierile la gradinite. In Timis sunt aproape 5000 de locuri libere
© TION: Incep (re)inscrierile la gradinite. In Timis sunt aproape 5000 de locuri libere
În perioada următoare se vor derula etapele de reînscriere şi de înscriere în învăţământul preşcolar, la grădiniţele din județ.

În Timiş sunt în total 783 de grupe, din care 199 grupa mică (4837 locuri libere). În municipiul Timişoara sunt 244 grupe din care 82 grupe mici ( 2054 locuri libere), au transmis reprezentanții ISJ Timiș. Pentru asigurarea cuprinderii copiilor cu vârste între 3 şi 6, ani în invăţământul preşcolar se derulează, succesiv, următoarele etape:

– reînscrierea copiilor care frecventează unitatea de invăţământ preşcolar în acest an şcolar şi urmează să o frecventeze şi în anul şcolar 2015-2016;

– înscrierea copiilor nou veniţi.

Reînscrierile vor începe pe 27 aprilie 2015 şi se vor finaliza în data de 4 mai 2015.

Înscrierile se vor derula în intervalul 11 mai – 29 mai 2015. Pe locurile rămase neocupate, părinţii pot opta pentru înscriere şi după perioada menţionată mai sus, dar nu mai târziu de data de 1 august 2015. Perioadele şi orarul pentru reînscrieri şi, respectiv, pentru inscrieri vor fi stabilite de conducerea unităţii de invăţământ şi vor fi afişate, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, precum şi pe site-ul inspectoratului şcolar. Conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar vor afişa, la vedere, pentru toţi cei interesaţi, următoarele informaţii: capacitatea instituţiei (număr de copii pentru care a fost proiectată), numărul de locuri aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2015-2016 (pe grupe de vârstă: mică, mijlocie, mare), criteriile generale stabilite de Consiliul de administraţie pentru inscrierea copiilor, numărul de copii reinscrişi/înscrişi zilnic (în perioada stabilită) din totalul disponibil.

“Pentru soluţionarea diferitelor situaţii legate de reînscriere/înscriere în unităţile de invăţământ preşcolar, ISJ Timiş va consilia şi sprijini părinţii, ţinând cont, cu precădere, de interesul educaţional al copilului”, spune inspectorul şcolar general de Timiş prof. Aura Danielescu.

La decizia ISJ Timiş, etapele de reînscriere şi înscriere vor fi realizate utilizând aplicaţia informatică SIIIR.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !