Inca un milion de euro pentru spatiile verzi din centrul Timisoarei, restul – tot in voia sortii

De A. Strugariu
Inca un milion de euro pentru spatiile verzi din centrul Timisoarei, restul – tot in voia sortii
© TION: Inca un milion de euro pentru spatiile verzi din centrul Timisoarei, restul – tot in voia sortii
Primăria Timişoara este tot în stadiul de pregătiri cu licitaţia pentru întreţinerea şi parcurilor, scuarurilor şi locurilor de joacă din oraş. Exceptând centrul, de care răspunde Horticultura, nu există operatori care să se ocupe de întreţinerea spaţiilor verzi ale urbei, aşa că autorităţile locale propun să se suplimenteze măcar valoarea contractului pentru această zonă: societatea din subordinea consiliului local urmează să primească încă un milion de euro!

În momentul de faţă există un singur contract în vigoare pentru întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi, a parcurilor şi a scuarurilor, încheiat cu Horticultura, pentru zona centrală a Timişoarei.

Pentru celelalte sectoare ale oraşului contractele încheiate de primărie cu diverşi operatori privaţi au expirat de luni bune şi, după lungi discuţii cu privire la modul în care ar trebui fie întreţinute, s-a decis să fie organizate licitaţii pentru atribuirea acestor lucrări. Procedura durează însă…

În ideea ca măcar zona centrală să fie întreţinută, în noiembrie 2014 s-a aprobat în consiliul local suplimentarea plafonului până la care se vor putea deconta lucrări în cadrul contractului existent cu Horticultura, de la 585.000 de lei la aproape 1,8 milioane de lei fără TVA. Deci aproape 495.000 de euro cu TVA.

Banii s-au epuizat, susţin reprezentanţii primăriei, iar acum aleşilor li se cere să aprobe o nouă suplimentare a valorii contractului de prestări servicii încheiat în 2 octombrie 2014 cu Horticultura pentru întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi, parcurilor şi scuarurilor din zona centrală a municipiului, cu aproximativ un milion de euro.
Printr-un nou proiect de hotărâre se propune suplimentarea de la 1.795.161 lei (fără TVA) la 5.425.161 lei (fără TVA), condiţionat de aprobarea sumelor în bugetul local pe anul 2015, prin încheierea unui act adiţional.

„Suma de 3.630.000,00 lei exclusiv TVA-ul (n.r. – aproximativ 1 milion de euro cu TVA) reprezintă o previziune calculată din media sumelor lunare cheltuite în anul 2014 în relaţia contractuală cu SC Horticultura SA, însumată la 6 luni”, se arată în proiect.

„Primul semestru al anului reprezintă perioada în care se efectuează lucrări de plantare a arborilor şi arbuştilor, de efectuare a tăierilor de corecţie şi formare a coroanei a arborilor şi arbuştilor, existând şi posibilitatea apariţiei precipitaţiilor sub formă de ninsoare, dar şi necesitatea efectuării lucrărilor de cosire (începând cu lunile martie-aprilie, când temperaturile cresc), udare a materialului dendrologic, plantare de specii floricole anuale etc. Deoarece până în prezent nu s-a stabilit prin licitaţie publică deschisă un executant pentru întreţinerea şi amenajarea parcurilor, scuarurilor, spaţiilor verzi, sistemelor de irigare, locurilor de joacă şi canisitelor, tăieri de corecţie, elagare şi defrişare (…), iar HCL 405/01.08.2014 prevede derularea contractului nr. SC2014-26080/ 02.10.2014 până la încheierea noilor contracte de prestare servicii şi întrucât apreciem că derularea licitaţiei pentru atribuirea noilor contracte nu se poate finaliza într-o perioadă mai scurtă de patru luni luni, iar până în prezent nu a fost aprobat bugetul pentru anul 2015, propunem suplimentarea valorii contractului”, motivează reprezentanţii municipalităţii.

Proiectul se va regăsi pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local de vineri.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor