In Timis se dau salarii tot mai bune

De M. Hoster
3Comentarii
In Timis se dau salarii tot mai bune
© TION - In Timis se dau salarii tot mai bune
Cum au terminat timişenii anul 2013 din punct de vedere al salariilor? În creştere spun datele oficiale, cu peste 100 de lei mai mult decât ultima lună a anului precedent. Cel mai bine se câştigă în domeniul industriei şi construcţiilor, surprinzătoare este creşterea veniturilor în domeniul agriculturii, acest sector depăşind cel din servicii.


Este oficial, dacă nu aţi ştiut, în decembrie 2013 aţi câştigat 1.782 de lei, salariu net. Este drept, vorbim de salariul mediu obţinut în Timiş, probabil majoritatea locuitorilor judeţului doar visează un asemenea venit. Datele oficiale ale Direcţiei Regionale de Statistică Timiş arată că salariul mediu net a fost în ultima lună a anului trecut de 1.782 de lei, faţă de 1635 de lei în decembrie 2012. De obicei ultima lună a anului aduce creşteri semnificative faţă de restul lunilor, fiind luna primelor şi premiilor de final de an. Iată că nu a fost cazul, în noiembrie salariul mediu a fost de 1.772 de lei, deci o diferenţă în plus de doar 10 lei.

Surprinde nivelul salariilor pe domenii de activitate. A urcat spectaculos agricultura şi silvicultura. Aici salariul mediu a fost 1.660 de lei, prin comparaţie în domeniul serviciilor a fost de doar 1.553 de lei. Agricultura era un fel de Cenuşăreasă a salariilor, nivelul lor era extrem de mic. Acest domeniu a depăşit serviciile undeva la jumătatea anului precedent, de atunci fiind constant peste servicii.

Cel mai bine se câştigă în continuare în domeniul industriei şi construcţiilor, aici salariul mediu net a fost de 2.034 de lei, faţă de 1.878 de lei în decembrie 2012.

În ceea ce priveşte salariul mediu brut acesta a fost în ultima lună a anului precedent de 2.448 de lei, cu o valoare de 2.778 de lei în industrie, faţă de 2.323 lei în agricultură şi 2.145 de lei în domeniul serviciilor.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor