În curând are loc al doilea workshop „Către Divina Comedie”, organizat de Timișoara 2021

De A. M. A.
În curând are loc al doilea workshop „Către Divina Comedie”, organizat de Timișoara 2021
© foto: arhivă
Marco Martinelli și Ermanna Montanari, directorii artistici ai Teatro delle Albe – Italia, vin la Timișoara pentru cel de-al doilea workshop din cadrul DANTE21 organizat de Timișoara 2021.

Joi, 4 aprilie 2019, între orele 19:00-21:00, la sediul Fundației Județene pentru Tineret Timiș – FITT, va avea loc al doilea workshop „Către Divina Comedie”, din cadrul programului DANTE 21 organizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Atelierul va fi condus de Marco Martinelli și Ermanna Montanari, directorii artistici ai Teatro delle Albe, Italia.

Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa: dante2021@timisoara2021.ro, până în data de 4 aprilie.

Ermanna Montanari este actriță, autoare și scenografă, co-fondatoare a Teatro delle Albe. Are numeroase premii, precum Duse 20132019 și Premiul Ubu, „Oscarul” teatrului italian (obținut de patru ori), pentru cea mai bună actriță și pentru cel mai bun proiect curatorial pentru Infernul, Golden Laurel la Mess festival, Sarajevo, Premiul Lo straniero „dedicat memoriei lui Carmelo Bene”, Premiul Eleonora Duse, Premiul Critica al Asociației Naționale a Criticilor de Teatru-ANCT, premiul pentru cultură 2018 al Vereinigung Deutsch-Italianischer Kulturgesellschaften.

Marco Martinelli se numără printre regizorii și dramaturgii importanți ai teatrului italian. A fondat în 1983 Teatro delle Albe alături de Montanari și a obținut cinci premii Ubu pentru regie, dramaturgie, pedagogie, premiul pentru cel mai bun proiect curatorial pentru Infernul, premiul Hystrio pentru regie, premiul Mess di Sarajevo, premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Journées Théatrales de Carthage, premiul Golden Laurel-Mess Festival, premiul pentru cultură în 2018 al Vereinigung Deutsch-Italianischer Kulturgesellschaften.

„Având certitudinea că «Teatrul nu se învață, se face», Martinelli a creat metoda non-scuola pe care o folosește cu succes de mai bine de 27 de ani în numeroase proiecte internaționale. Metoda a devenit punct de referință de la Ravena la Napoli și la Dakar, de la Mons la New York”, ne transmit reprezentanții TM2021.

„Către Divina Comedie” face parte din programul Dante 2021 și include ateliere de formare, participarea activă la spectacolul Purgatoriu, Ravena / Matera 2019 (regia Marco Martinelli și Ermanna Montanari) și va culmina, în anul 2021, cu crearea unui spectacol de mari dimensiuni (Paradisul), care se construiește cu concursul comunității locale și care pleacă de la experiențele acesteia. Timișoara va găzdui și va lua parte, în 2021, la spectacolele Infernul, Purgatoriul și Paradisul, întregind parcursul dantesc și avându-i drept ghizi pe Martinelli și Montanari. Astfel, sute de locuitori ai orașului vor deveni creatori și actori ai spectacolelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor