Ilie Bertea, PP-DD: „Aeroportul Timişoara nu trebuie să devină obiectul unui troc politic”

De aeroport timisoara
2Comentarii
Ilie Bertea, PP-DD: „Aeroportul Timişoara nu trebuie să devină obiectul unui troc politic”
Consilierul judeţean PP-DD Ilie Bertea a participat la discuţiile desfăşurate pe parcursul mai multor ore în plenul Consiliului Judeţean Timiş legate de trecerea aeroportului la autorităţile locale şi judeţene, discuţii aprinse în interiorul alianţei de la putere. „Nu înţeleg distanţarea dintre cele două partide componente ale USL, dar aceasta a făcut ca noi, opoziţia, să avem rol de mediator şi totodată de factor decizional”, spune Bertea.

„Cred că disputa PSD – PNL cu privire la autoritatea căreia trebuie să îi revină procentul mai mare de acţiuni, Consiliului Judeţean Timiş sau Consiliului Local Timişoara, este prematură. Timişoara merită să primească acţiuni, dar numai după ce vor fi finalizate demersurile legale de transferare către CJT a celor 80% din acţiunile Aeroportului Timişoara, de abia atunci va fi momentul să se negocieze cui şi ce procent să îi revină. Aeroportul Timişoara nu trebuie să devină obiectul unui troc politic, nu trebuie împărţit pe criterii politice. În cazul său este vorba strict despre o chestiune administrativă”, spune Bertea.

Preşedintele Organizaţiei Municipale Timişoara a PP-DD a apreciat că prin poziţii ca cea luată în aceste zile în cazul Aeroportului Timişoara, Partidul Poporului – Dan Diaconescu demonstrează că face „o opoziţie constructivă”. La rândul său, consilierul local Lucian Taropa a considerat ca fiind „foarte bună” trecerea Aeroportului Timişoara în administrarea autorităţilor locale.

„Mă bucur că membrii Consiliului Local al Municipiului Timişoara au avut maturitatea politică să voteze hotărârea exact în forma votată de Consiliul Judeţean. Astfel au evitat să le arate guvernanţilor că ar exista o luptă între autorităţile locale şi să le dea un motiv pentru a întârzia demersurile legale în această privinţă, prin reanalizarea situaţiei şi eventual adoptarea unor alte decizii. Orice pierdere de timp în ceea ce priveşte finalizarea transferului Aeroportului Timişoara determină întârzieri în atragerea de fonduri europene pentru acesta, ceea ce este în detrimentul tuturor. Pentru Aeroportul Timişoara este foarte important să primească finanţări din fondurile europene, care nu se vor mai acorda pe linie guvernamentală, ci prin intermediul autorităţilor locale”, a declarat Lucian Taropa.

Deputatul Adrian Diaconu a apreciat că disputa PSD – PNL cu privire la Aeroportul Timişoara aduce aminte de povestea despre drobul de sare şi de cea cu pielea ursului din pădure. „Haideţi să aducem mai întâi ursul din pădure şi după aceea îi împărţim pielea! Să vedem mai întâi semnătura ministrului Transportului pe actul de transferare al Aeroportului Timişoara către Consiliul Judeţean Timiş, abia apoi să discutăm ce procent din acţiuni ia fiecare. Dar sunt curios dacă mai era atâta scandal între PSD şi PNL, în cazul în care în locul Aeroportului Timişoara ar fi fost vorba despre o societate comercială care merge pe pierdere sau una falimentară”, a mai spus preşedintele PP-DD Timiş.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor