Hramul schitului Sf. Ilie din Giroc

De Corina Eva
Sfantul Mare Prooroc Ilie Tesviteanul
Sfantul Mare Prooroc Ilie Tesviteanul
La aşezamantul monastic greco-catolic Preasfânta Treime din comuna Giroc se va prăznui duminica, 17 iulie, Hramul Paraclisului Mănăstirii, la pomenirea Sfântului Prooroc Ilie, anticipată cu trei zile din motive pastorale.

Comunitatea Monastică “Fraţii Sfintei Cruci”, va organiza duminică, 17 iulie 2011 la Giroc, hramul capelei Sf. Ilie a Mănăstirii Preasfânta Treime. Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie va începe la ora 10:30, fiind urmată de o agapă frăţească. Programul evenimentului cuprinde pe lângă Sfânta Liturghie şi agapa frăţească, o lecţie divină programată să înceapă de la ora 15. De la ora 17 cei prezenţi pot participa la vecernie şi la citirea Acatistului Sfântului Ilie.

Sfântul Ilie – stăpânul fulgerelor şi al ploilor

Sfântul Ilie, sărbătorit pe 20 iulie, este considerat unul dintre cei mai importanţi profeţi din Vechiul Testament, a cărui misiune a fost aceea de a-i convinge pe israelieni să nu se mai închine idolilor ci lui Dumnezeu. Este cunoscut din Scriptură ca cel ce a legat ploile trei ani şi şase luni; a înmulţit făina şi untdelemnul văduvei, l-a inviat pe fiul acesteia; a fost hrănit de corbi în pustiu; a înlăturat cultul zeului sirian Baal şi a fost ridicat la cer într-un car de foc.

 

 

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !