Guvernul da bani pentru dotarea cu aparatura a Sectiei de Mari Arsi de la Timisoara

De Adrian Panduru
Guvernul da bani pentru dotarea cu aparatura a Sectiei de Mari Arsi de la Timisoara
© TION: Guvernul da bani pentru dotarea cu aparatura a Sectiei de Mari Arsi de la Timisoara
Guvernul va finanţa în 2016 un program naţional pentru arşi, urmând să fie făcute investiţii în patru centre de la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, a anunţat premierul Dacian Cioloş. În orașul de pe Bega investițiile deja au început.

Programul naţional pentru arşi vizează investiţii în patru centre de arşi la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti. La Timișoara investițiile au demarat deja la Casa Austria, locul va fi extins pentru a putea primi în condiții aflate la standarde europene marii arși.

„Am primit acum câteva zile o adresă de la Ministerul Sănătății privind aparatura și dotarea pentru Secția de Mari Arși, la Casa Austria. Avem proiectul pentru marii arși la Casa Austria. Suntem într-o primă etapă de consolidare. Consiliul Județean Timiș a alocat deja, la ultima rectificare de buget, o sumă pentru continuarea lucrării de extindere și sperăm ca la începutul anului 2016 să acorde întreaga sumă, astfel încât anul viitor să finalizăm secția de mari arși. Aparatura vrea să o aducă Ministerul Sănătății, pe tot compartimentul de mari arși, va veni prin finanțare de la Banca Mondială. Construcția o asigură consiliul județean și restul ministerul”, spune Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Proiectul de extindere al Casei Austria a fost realizat în 2012. S-a ajuns însă la concluzia că nu poate fi realizat, pentru că, din punct de vedere tehnic, clădirea nu era consolidată. În urma analizării structurii şi a planului de rezistenţă s-a „decretat” că actuala construcţie nu suportă cele două nivele vizavi de riscul seismic. Prin urmare, s-a început consolidarea clădirii, care acum este în stadiu destul de avansat. La începutul anului viitor va începe extinderea propriu-zisă a imobilului. Aproape 2 milioane de lei s-au alocat pentru consolidare, iar pentru extindere aproape 3 milioane de lei, totul din bugetul Consiliului Judeţean Timiş. Practic, se va închide o terasă, care va fi transformată în spaţii medicale. Se va face o sală de operaţie, saloane, paturi de terapie intensivă. La etajul I, există o terasă, care se închide şi din spaţiu non-medical va fi transformată în spaţiu medical, pe o suprafaţă de aproape 500 de metri pătraţi. Extinderea era necesară pentru că nu se mai respectă normele europene pentru activitatea medicală, spaţii, circuite medicale, volume, număr de paturi.

Acest spaţiu care se va construi va cuprinde şi cinci paturi pentru marii arşi, care vor fi înglobate în această nouă construcţie. cu sală de pansamente, sală de operaţie. Actualmente sunt patru încăperi pentru pacienți, iar acum se vor face unele ultramoderne. Cele patru se transformă în cinci şi se mută locaţia unde vor funcţiona. Sunt boxe speciale, separate, pentru fiecare pacient în parte, complet izolate una de cealaltă.

Nu se cunoaște deocamdată valoarea fondurilor pe care Ministerul Sănătății le va direcționa către Timișoara în ceea ce privește dotarea cu echipamente a Secției de Mari Arși.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor