Grow – program de dezvoltare personala pentru liceenii din Timis

De Valentin Rusu
Grow – program de dezvoltare personala pentru liceenii din Timis
Cel mai mare program național de educație non-formală, aflat la a 10-a ediție, şi-a deschis porțile în peste 150 de licee din 16 orașe din România, printre care şi Timişoara, în 28 ianuarie. Timp de șase săptămâni, participanții Grow, elevi în clasele a IX-a și a X-a, vor lua parte la cursurile susținute de peste 40 de traineri internaționali veniți de pe 4 continente.

Echipa Grow a ajuns până acum la 19.132 de tineri, care au decis să aplice la acest program. Peste jumătate dintre aceştia, 12.000, au fost selectaţi să participe în cele 10 ediţii Grow organizate până acum în peste 27 de oraşe din România, însumând 214 licee înscrise în program şi peste 336 de traineri internaţionali care au desfăşurat aproximativ 12.000 de ore de cursuri. Proiectul Grow, dezvoltat de Şcoala de Valori, în parteneriat cu AIESEC, reprezintă un program de educație non-formală, complementar sistemului actual de educație, organizat începând cu anul 2010, ce oferă 5 arii de dezvoltare personală pentru liceeni: îmbunătăţirea stimei de sine, creşterea conştiinţei proprii, interacțiune cu oameni model şi facilitarea accesului la informaţii şi oportunităţi inovative de educaţie.

Cei peste 1.500 de tineri din Timişoara, Arad, Brașov, București, Cluj, Craiova, Curtea de Argeș, Galați, Iași, Sibiu, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Mureș și Câmpia Turzii, selectaţi pentru a participa la programul Grow 2014, vor avea parte de şase săptămâni de activităţi interactive pline de experienţe utile, atât în cadrul liceului cât şi ulterior în viaţă. Atelierele se vor desfăşura într-o atmosferă prietenoasă, pregătită de cei peste 40 de traineri internaţionali ce provin din ţări precum: Indonezia, Brazilia, China, Mexic, Albania, Muntenegru, Estonia, Germania, Malaezia, Costa Rica, Ucraina, Taiwan și Pakistan.  Aceştia s-au pregătit timp de o săptămână în cadrul conferinţei „5 days Training Course” – curs de formare de traineri în domeniul educaţional organizat în luna ianuarie, la Predeal, unde au dobândit un set de concepte-cheie și competențe necesare pentru  livrarea sesiunilor programului Grow în liceu.

Scopul programului este acela de a forma reprezentanții unei generații, care, prin educație formală şi non-formală, își dezvoltă un comportament orientat către dezvoltarea comunităților locale și o dezvoltare sănătoasă, la nivel personal prin identificarea valorilor. “Groe? O explozie de idei, prietenie şi distracție. Este locul unde ajungi de la “ce şi cine sunt” la “ăsta sunt, asta o să fac”. Prin nişte simple jocuri şi moduri de a acţiona pe baza unor date, deşi puţine, clare, am descoperit şi învăţat mai mult decât ar putea să îmi arate orice alt profesor. Este ciudat cum nişte oameni cât de cât apropiaţi de vârsta mea, dar dintr-un total alt mediu, au reuşit să mă pună pe o direcţie. Perioada de sesiuni m-a schimbat foarte mult, atât în plan profesional, ca să îi spun aşa, cât  și emoţional. Foarte uşor s-au legat prietenii, unele devenind chiar foarte bune. Am momente în care aş vrea să las totul şi să mă retrag, dar îmi amintesc mereu un lucru: “Who am I? I’m the CHAMPION!” Aşa totul devine mai uşor. Probabil la fel precum colegii mei, abia aştept următoarele sesiuni. Mulţumesc, Grow  pentru tot!”, spune Dan, un participant la proiect. 

Pentru detalii vizitați site-ul proiectului Groe,  www.growedu.ro sau pagina de Facebook a proiectuluiwww.facebook.com/growedu.ro.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !