Grindeanu explica lobby-ul la Bucuresti: Nu ajunge ca un parlamentar sa doarma la usa unui ministru

De B.A.M
5Comentarii
Grindeanu explica lobby-ul la Bucuresti: Nu ajunge ca un parlamentar sa doarma la usa unui ministru
© TION - Sorin Grindeanu si Nicolae Robu
Deputatul Sorin Grindeanu a explicat cum funcţionează lobby-ul la Bucureşti, punctând lucrurile pe care autorităţile locale şi judeţene din Timişoara şi Timiş nu le fac pentru a primi finanţare pentru proiecte importante. În opinia lui, este nevoie de un efort comun al parlamentarilor şi al aleşilor locali, care trebuie să treacă peste orgolii şi culoare politică pentru a obţine finanţare de la Guvern, nefiind de ajuns ca un parlamentar să doarmă la uşa unui ministru.


Grindeanu a explicat modul în care funcţionează lobby-ul la Bucureşti în contextul în care a fost întrebat despre continuarea lucrărilor la Gara de Nord din Timişoara, aflată într-o stare deplorabilă.

„Gara de Nord nu e o vină a primăriei. Procesul s-a încheiat anul trecut. Până anul trecut nu se putea da finanţare. Au fost finanţări, ne-a dat Orban (fostul ministru al Transporturilor – n.r.) finanţare, dar nu a putut fi folosită pentru că era acest proces pe rol”, a explicat Grindeanu.

În opinia lui, pentru ca Timişoara să primească finanţare pentru proiectele importante, este nevoie de un efort comun.

„Ce cred eu că ar trebui să învăţăm de la alţii, e un efort comun, indiferent de culoare politică, în a ne atinge obiective ca oraş şi judeţ. Nu se poate duce doar parlamentarul X la uşa ministrului, să doarmă la uşă. Ar trebui să fie însoţit de parlamentarii judeţului respectiv, însoţit de primar sau preşedintele consiliului judeţean, pentru a ne atinge obiectivele. Şi nu am inventat noi apa caldă. Alţii fac acest lucru de mai mult timp. Sigur, e greu să mergi o dată pe săptămână la Bucureşti, şi ştiu asta din proprie experienţă. Deocamdată, acesta este modul în care se fac treburile în ţara asta”, a afirmat Grindeanu.

El a precizat că autorităţile locale ar trebui să treacă peste orgolii şi să înţeleagă că la Bucureşti nu vor fi trataţi cu acelaşi servilism ca în judeţ sau în oraşul pe care îl conduc.

„Sigur, e greu, pentru că la Bucureşti eşti tratat altcumva decât la tine acasă. Acolo eşti doar un preşedinte de consiliu judeţean din 41. E altceva când eşti acasă şi toţi îţi spun domnul preşedinte sau domn’ primar”, a mai precizat Grindeanu.

Deputatul de Timiş a mai spus că în cazul unui efort comun al autorităţilor locale şi al parlamentarilor, un ministru nu mai poate ignora problema pentru care se face lobby.

„Efortul trebuie să fie comun. Nu numai al parlamentarilor, dar şi al primarilor şi al preşedintelui consiliului judeţean. Nu poate să te ignore nimeni dacă te duci şi, slavă Domnului, există un număr numeros de parlamentari de Timiş, dacă punem şi minorităţile. (…) Aşa, când se duce câte unul şi face lobby, te întreabă ministrul: dar actele de la primărie le ai, sau ai vorbit cu preşedintele consiliului judeţean, ori e doar proiectul tău”, a concluzionat Grindeanu.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor