Grija datoriilor la furnizorii de utilitati si la banci apasa greu pe umerii romanilor

De Marcel Hoster
Grija datoriilor la furnizorii de utilitati si la banci apasa greu pe umerii romanilor
© Grija datoriilor la furnizorii de utilitati si la banci apasa greu pe umerii romanilor (foto: arhiva)
Românul vrea să îşi plătească datoriile, dar situaţia general proastă a economiei le lasă buzunarele goale. Astfel, peste jumătate dintre români au dificultăţi în a-şi plăti la timp facturile şi ratele la credite. Majoritatea consideră că problemele lor financiare sunt create de starea economiei, doar o treime dintre participanţii la un studiu de specialitate fiind mulţumiţi de starea lor financiară.


Apăsaţi de datorii şi de perspectiva de a nu-şi putea plăti dările la furnizorii de servicii şi la bancă, aşa arată românii, conform unui studiu de specialitate, prezentat la Timișoara, care a fost realizat de o companie de management al datoriilor, prezentă pe piaţa românească.

Conform acestuia mai mult de şase din zece români au dificultăţi în a-şi plăti datoriile, facturile şi ratele la bancă.

Numai 33% dintre respondenții la acest studiu sunt mulțumiți de situația lor financiară. Bărbații sunt mulțumiți și foarte mulțumiți de situația lor financiară (cele două categorii luate împreună reprezintă 39%). Nemulțumirea bărbaților (61%) este mai mică decât nemulțumirea femeilor (68%).

Un procent de 23% dintre participanţii la studiu se consideră rar sau niciodată răspunzători pentru problemele lor financiare; 48% dintre respondenți se consideră ocazional răspunzători. De asemenea, 48% dintre tineri se simt răspunzători de situaţia lor financiară. Totodată, 49% dintre bărbaţi se simt ocazional răspunzător, iar 50% dintre femei se simt ocazional răspunzătoare.

De ce au românii probleme financiare? Din cauza stării generale economice spun 45% dintre oameni. Doar 36% acceptă că au probleme din cauza lipsei realismului în planificarea financiară, iar alte 19 procente spun că au ghinion – şomaj, boală, incidente neplăcute.

Un lucru este cert, datoriile îi apasă rău pe participanţii la sondaj. Este vorba de 98% dintre participanţi care se gândesc la sumele datorate, în timp ce 47% se simt de-a dreptul stresaţi, gândindu-se mereu la ce datorează altora.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !