Gratuitati pe RATT si pentru refugiati

De A.S.
4Comentarii
Gratuitati pe RATT si pentru refugiati
© TION - Traian Stoia
Viceprimarul Traian Stoia vrea extinderea gratuităţilor la transportul public şi pentru refugiaţi. Vizate sunt, într-o primă etapă, 20 de persoane de origine irakiană care au ajuns la Timişoara. Pentru asta, trebuie modificat protocolul de acordare a acestor facilităţi încheiat între primărie şi RATT. Cât despre gratuitatea generală, pentru toată lumea, o idee lansată de primarul Nicolae Robu, oficialii municipalităţii au ajuns la concluzia că efortul de la bugetul local ar fi prea mare şi nu sunt bani.


Viceprimarul Traian Stoia a explicat, vineri, că solicitarea de a acorda noile gratuităţi la transportul public a venit din partea Asociaţiei Serviciul APEL.

„Am primit o adresă. Asociaţia Serviciul APEL desfăşoară activităţi de sprijinire a cetăţenilor străini, implementează un proiect de facilitare a integrării şi dezvoltarea deprinderilor pentru o viaţă independentă a persoanelor refugiate şi relocate în Timişoara. De curând, la Timişoara au fost relocate 20 de persoane de origine irakiană. RATT va trece aceste legitimaţii, din câte am înţeles eu de la domnul director, pe protocol. În Timişoara de ani buni există un spaţiu unde sunt cazaţi şi unde li se oferă condiţii de integrare refugiaţilor care, în căutarea unei vieţi mai bune, şi-au părăsit ţara. Este o problemă tratată cu seriozitate la nivelul Naţiunilor Unite şi la nivelul Uniunii Europene. Ăştia 20 vor primi legitimaţie de transport. Ceilalţi unii au, altora nu le trebuie… Primăria aprobă şi ei (n.r. – cei de la RATT) le trec pe protocol. Am discutat cu directorul RATT. Probabil că vor veni şi alte solicitări şi procedura e asta… Trebuie aprobată în primărie şi de acolo devine doar o formalitate”, a declarat Stoia.

Pentru modificarea protocolului de acordare a facilităţilor la transportul public, astfel încât să poată fi cuprinse şi alte categorii de beneficiari, este nevoie însă de o hotărâre de consiliu local, având în vedere că cineva trebuie să plătească pentru gratuităţi, iar banii vin de la bugetul local.

Primarul Nicolae Robu afirmă că nu a discutat încă despre acest subiect cu Stoia şi nu se poate pronunţa, dar că viceprimarul are dreptul să vină cu orice iniţiativă şi aşa se pot asigura gratuităţi la nesfârşit…

Dacă într-o primă fază Robu a propus ca toată lumea să poată circula cu mijloacele de transport în comun fără să plătească în Timişoara, acum edilul-şef spune că municipalitatea nu îşi poate permite „gratuitate totală”, pentru că efortul de la bugetul local ar fi mult prea mare.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor