Georgica Cornu, trimis in judecata de DIICOT. Este acuzat de spalare de bani si fals

De T. Ex.
3Comentarii
Georgica Cornu, trimis in judecata de DIICOT. Este acuzat de spalare de bani si fals
© TION: Georgica Cornu, trimis in judecata de DIICOT. Este acuzat de spalare de bani si fals
Miercuri, omul de afaceri Georgică Cornu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Mehedinți, într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracțiuni, printre care spălare de bani, fals și constituirea unui grup infracțional organizat.

Potrivit anchetatorilor, Georgică Cornu este acuzat de spălare de bani, fals și constituirea unui grup infracțional organizat, “folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, delapidare în formă continuată şi spălare de bani, în acelaşi dosar fiind deferite justiţiei alte patru persoane, acuzate de săvârşirea mai multor fapte penale, între care spălare şi complicitate la spălare de bani, abuz în serviciu în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată”, se arată într-un comunicat emis de DIICOT.

Potrivit DIICOT, omul de afaceri, în calitate de asociat al firmei SC C&C MH Confort SRL şi de administrator firmei SC Gorno CG SRL, a folosit bunurile societăţii SC C&C MH Confort SRL în folosul său propriu, în defavoarea intereselor firmei, însuşindu-şi în interesul propriu trei bunuri imobile în valoare de 8.172.178,31 lei. Anchetatorii au mai precizat faptul că Georgică Cornu a constituit un grup infracțional organizat, din care au făcut parte Lucian Nicu Caraiman, partenerul său de afaceri, alături de alte persoane apropiate acestuia, inculpaţii Lazăr Gheorghe Bărbuţ, Viorica Maria Cozac şi Ioan Popescu, inculpat care a sprijinit grupul. Potrivit informațiilor anchetatorilor, activitatea infracţională a grupului s-a derulat din august 2012 şi până la data de 13 mai 2015.

Omul de afaceri, în calitatea de persoană responsabilă cu controlul şi supravegherea gestiunii societăţii SC C&C MH Confort SRL, a transferat împreună cu partenerul său de afaceri, Lucian Caraiman, trei bunuri imobile aparținând firmei SC C&C MH Confort SRL către o altă societate, SC Gorno CG SRL, mai arată anchetatorii. Transferul s-a realizat prin hotărârile Adunării Generale a Asociaţilor (AGA), precum şi a contractului de cesiune părţi sociale ale SC C&C MH Confort SRL către Lazăr Gheorghe Bărbuţ. Potrivit aceleiași surse, în final bunurile au fost însușite de către Cornu.

În același caz, mai transmit procurorii, asociatul şi administratorul SC Real RO Project SRL, Viorica Maria Cozac, a semnat mai multe înscrisuri sub semnătură privată atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, iar prin folosirea înscrisurilor respective, a contribuit la falimentul SC Gorno CG SRL.

“Prin încălcarea şi îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu, precum şi prin fals intelectual, inculpatul Popescu Ioan a stabilit pentru cele patru bunuri imobile o valoare de 8 ori mai mică decât valoarea contabilă, adică de 1.491.450 lei. (…) Astfel, în urma acţiunii de subevaluare a bunurilor imobile aflate în patrimoniul SC C&C MH Confort SRL, valoarea acestora a fost diminuată de 8,04 ori faţă de valoarea lor contabilă. Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii de delapidare este de 8.172.178,31 lei, reprezentând valoarea înregistrată în contabilitate a celor trei bunuri imobile scoase din patrimoniul SC C&C MH Confort SRL la data de 31.07.2012.”, mai arată DIICOT în comunicatul trimis.

Astfel bunurile ce au făcut obiectul infracţiunii de delapidare, sunt deţinute şi folosite în fapt de către Georgică Cornu.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Mehedinţi, iar procurorii au dispus mai multe măsuri pentru recuperarea prejudiciului.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor